Friday 21 November 2014

Για Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Νίκος Σαλαγιάννης;


Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, το όνομα του Καρδιτσιώτη Νίκου Σαλαγιάννη, γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, έπεσε στο τραπέζι ως μια πιθανή υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας! «Λέτε αυτός να είναι το όνομα-έκπληξη που συζητείται τις τελευταίες μέρες;» αναρωτήθηκε πολιτικός συντάκτης σαββατιάτικου φύλλου μόλις έμαθε την πληροφορία. Η αλήθεια είναι ότι, αν τελικά προκριθεί η υποψηφιότητα Σαλαγιάννη, ένας φρέσκος αέρας θα πνεύσει στα πανιά της πολιτικής ζωής της χώρας· ένας φρέσκος αέρας τον οποίον η κοινωνία μας τόσο έχει ανάγκη. Ωστόσο, δεν έλειψαν και κάποιες ενστάσεις: Κάνει για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο συγκεκριμένος πολιτευτής με τούτη την χαρακτηριστικά βλάχικη φάτσα; Ταιριάζει στο εν λόγω αξίωμα ένας τύπος με μια φυσιογνωμία 100% επαρχιώτικη; «Μπορεί το φυζίκ του να τον αδικεί. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι έχει ικανότητες ο Νίκος. Αλλά και μια καρδιά πέρα για πέρα ελληνική!» θα μας αποστομώσει ο συνομιλητής μας. «Άλλωστε, ο νέος Πρόεδρος πρέπει να εκπέμπει και μπόλικη λαϊκότητα, σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής!» θα συμπληρώσει με σύνεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη διατύπωση των ως άνω επιχειρημάτων οι όποιες ενστάσεις έδειξαν αμέσως να κάμπτονται. Οι ευχές όλων των Ελλήνων (και φυσικά των Καρδιτσιωτών par excellence) συνοδεύουν αυτονόητα μια υποψηφιότητα Σαλαγιάννη, η οποία πράγματι μπορεί να φέρει τα πάνου-κάτου στο πολιτικό στερέωμα. 

15 comments:

  1. Μακάρι να επιβεβαιωθεί η πληροφορία. Το αξίζει ο Νίκος και έχει βοηθήσει πολύ τόσο την εκλογική του περιφέρεια όσο και τη χώρα. Η εκλογή του στην θέση του προέδρου της δημοκρατίας θα είναι το αποκορύφωμα μιας πολύχρονης καριέρας με κύρια χαρακτηριστικά την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τη συνέπεια. Εύγε Νίκο Σαλαγιάννη!!

    ReplyDelete
  2. Παναγιώτης Τσακούμης21 November 2014 at 21:33

    Μακάρι ο Νίκος να είναι υποψήφιος. Το αξίζει!

    ReplyDelete
  3. Αγωνιστής είναι ο Σαλαγιάννης. Και βόηθησε τον τόπο του μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Θα τον ψηφίσω για πρόεδρο δημοκρατίας.

    ReplyDelete
  4. Μπράβο στον Νικόλα. Και εγώ θα στηρίξω την υποψηφιότητά του με κάθε τρόπο.

    ReplyDelete
  5. Σταυρούλα21 November 2014 at 21:51

    Ο Νίκος ο Σαλλαγιάννης αποτελεί εγγύηση για κάτι καλό.

    ReplyDelete
  6. Τον Τσαλαγιάννη τον ξέρω γιατί τον ψήφιζε ο πασοκατζής πατέρας μου. Μου έλεγε πάντα ότι ήτανε πολύ καλός. Γι αυτό και χάρηκα πολύ με το νέο ότι ο Τσαλαγιάννης θα είναι νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας.

    ReplyDelete
  7. Πάντα πίστευα στην ικανότητα του Νίκου του Σαλλαγιανη,Του εύχομαι καλή επιτυχία και να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ταλαιπωρημένης Δημοκρατίας μας.

    ReplyDelete
  8. Νίκο Σαλαγιάννη, αν με ακούς, και από τη νέα θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας να είσαι πάντα κοντά στον Λαό. Όπως ήσουν πάντα.

    ReplyDelete
  9. ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ! Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ!

    ReplyDelete
  10. Γιαννούλα22 November 2014 at 13:34

    Έτσι μπράβο. Ευκαιρία βρε παλικαράκι Σαλαγιάννη να δείξεις τι αξίζεις.

    ReplyDelete
  11. Θα είναι τρέλα αν τελικά δεν προταθεί ο Σαλαγιάννης. Ταιριάζει γάντι στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

    ReplyDelete
  12. Έτσι και αναλάβει Πρόεδρος ο Νίκος ο Σαλαγιάννης, οι ξένοι τοκογλύφοι θα κρυφτούν κάτω από το κρεβάτι τους. Εμπρός ρε Σαλαγιάννη! Πάρ' τους τα σώβρακα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπα, φίλε Πέτσα. Καλός και άγιος ο Νίκος, σαρξ εκ της σαρκός της Καρδίτσας, τίμιο παιδί και αγωνιστής, αλλά για πρώτος πολίτης της χώρας δεν νομίζω ότι κάνει. Δεν τον βοηθά η φυσιογνωμία του.

      Delete
    2. Μπορεί. Αλλά εκείνο που μετρά είναι η ουσία. Έτσι δεν είναι;

      Delete
  13. Πολίτης που αγωνιά22 November 2014 at 17:54

    Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η υποψηφιότητα Σαλαγιάννη γεννά την ελπίδα.

    ReplyDelete