Tuesday 10 December 2013

Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καρδίτσα!


Κάθε Καρδιτσιώτη περιπατητή που περνά τις τελευταίες μέρες από την κεντρική πλατεία της πόλης τον περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη: ένα όμορφο χριστουγεννιάτικό δέντρο, με ασφάλεια στημένο και πλήρως φωταγωγημένο, τον χαιρετά με εγκαρδιότητα! «Επιτέλους. Μύρισαν Χριστούγεννα!», λένε με χαρά οι κάτοικοι της Καρδίτσας βλέποντας το στολισμένο δέντρο, ενώ οι ευχές εποχής πάνε κι έρχονται χαρίζοντας στην θεσσαλική πόλη μια νότα ανθρωπιάς.

«Το χρειαζόμασταν αυτό το δέντρο, να ανοίξει λίγο η καρδιά μας βρε παιδί μου!», λέει, με ένα χαμόγελο ανακούφισης, η κυρία Παναγούλα. Πράγματι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας αποτελεί μια σημαντική συμβολή του δήμου ώστε να φύγουν τα σεκλέτια από τον ταλαιπωρημένο λαό της Καρδίτσας. «Αρκετές σκοτούρες έχει ο κόσμος, με το δέντρο αυτό θα τον βοηθήσουμε λίγο να ξαλεγράρει», θα δηλώσει δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πολλοί μαθητές, βλέποντας το φωτοστόλιστο δέντρο, δεν κρατήθηκαν και αυθόρμητα έστησαν χορό γύρω-τριγύρω, πλάι στην φάτνη, χαρίζοντας μια ευχάριστη, ζεστή εικόνα στην πολύπαθη πόλη, ενώ το χαρμόσυνο αίσθημα των Χριστουγέννων διαπέρασε και τις καρδιές των μεγάλων, που, βλέποντας το εντυπωσιακό δέντρο, χαίρονταν κι αυτοί σαν μικρά παιδιά!


Την πρωτοβουλία της φωταγώγησης είχε ο δήμαρχος Καρδίτσας, Παπαλός, που, με την γνωστή ευαισθησία του, πάντα κοντά στον κόσμο, ευχήθηκε υπομονή στο Καρδιτσιώτικο λαό υποσχόμενος ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Οι παριστάμενοι Καρδιτσιώτες απάντησαν με ανακούφιση «μακάρι!» και αντευχήθηκαν στον δήμαρχο με θέρμη.

Καιρό είχε να ζήσει τέτοια ζεστασιά η πόλη της Καρδίτσας. Όσο ψύχος βασιλεύει στις καρδιές των Καρδιτσιωτών λόγω οικονομικής στενότητας, άλλη τόση ζεστασιά προσλαμβάνουν με τούτο το δέντρο! Και η χαρά του απλού παρατηρητή είναι ανείπωτη σαν τους βλέπει, παρά τις σκοτούρες, κρατώντας στα χέρια πακέτα με κουραμπιέδες και μελομακάρονα (ενίοτε και δίπλες) να περπατούν πάνω-κάτω την πλατεία, κάνοντας μια στάση μπροστά στο δέντρο και θαυμάζοντάς το με όλη τη δύναμη της ψυχής τους! Πόση αλήθεια έκρυβαν μέσα τους τα ανθρώπινα και συγκινητικά λόγια του  δημάρχου, σαν πάτησε το κουμπί που άναψε τα λαμπιόνια φωταγωγώντας το υπέροχο δέντρο: «Το φως αυτό να μην χαθεί από την Καρδίτσα, να μην χαθεί από τις καρδιές μας!». Μακάρι...

No comments:

Post a Comment