Saturday 13 September 2014

Ο Κώστας Καρράς έκρυβε ότι ήταν Καρδιτσιώτης!


Ένα θέμα μεγάλο –θα έλεγε κανείς τεράστιο, αν το δει στην πλήρη διάστασή του– έχει μείνει σκεπασμένο από την αχλή του χρόνου. Ο σημαντικός πρωταγωνιστής μας Κώστας Καρράς, που σχετικά πρόσφατα έδωσε και έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, επιχειρούσε ολόκληρη τη ζωή του να κρύψει ότι είχε γεννηθεί στην Καρδίτσα! Ένα μεγάλο «γιατί;» πλανάται πάνω από τα κεφάλια πολλών προβληματισμένων Καρδιτσιωτών που τυχαίνει να γνωρίζουν την καταγωγή του δημοφιλούς ζεν πρεμιέ, καθώς και το γεγονός της μανιακής προσπάθειας απόκρυψής της. «Γιατί να θέλει να κρύψει ένας ηθοποιός –ένας οποιοσδήποτε ανθρωπος, βρε αδελφέ– ότι έλκει την καταγωγή του από τούτονα δώ τον ευλογημένο τόπο;», θα αναρωτηθεί, με ειλικρινή, ανεπιτήδευτη απορία, ο συνταξιούχος δάσκαλος (και 100% Καρδιτσιώτης) Θωμάς Βασαρδάνης. «Ο Κώστας ήθελε, από μικρό παιδί, να κάνει τη μεγάλη ζωή. Είχε φιλοδοξίες για λάμψη και class – ίσως ως αντιστάθμισμα της Καρδιτσιώτικης καταγωγής του», θα μας εκμυστηρευθεί διάσημος συμπρωταγωνιστής του. Και πράγματι, κάπως έτσι φαίνεται να έχουν τα πράγματα. Ο μετέπειτα λοχαγός Μαξ Ρόιτερ ή και αντιπλοίαρχος Έριχ φον Άουερ κίνησε για σπουδές στο Λονδίνο. Έμαθε να ντύνεται κομψά, να τρώει σε πολυτελή εστιατόρια, να συναναστρέφεται ανθρώπους της «υψηλής κοινωνίας» – ακόμη και να φορά γούνα! Πέραν του ότι άρχισε να συλλέγει πίνακες ζωγραφής, και επομένως να σμιλεύει για τον εαυτό του την εικόνα ενός λεπταίσθητου, ενός ντελικάτου, ενός εστέτ. Έτσι, όλων τούτων δοθέντων, έβλεπε ως βαρίδι την Καρδιτσιώτικη καταγωγή του· και έσπευδε να την κρύβει. Αυτά, συμπερασματικά, συμβαίνουν όταν κάποιος χωλαίνει ως προς την συνειδητοποίηση της σημασίας της καταγωγής του· ως προς την συνειδητοποίηση της αξίας τού να έχει τις ρίζες του στην ιστορική και (πολλαπλώς) εύφορη γη της Καρδίτσας!

6 comments:

  1. Να το κρύβει αντί να το παινεύεται; Τιμή μας και καμάρι μας μωρέ που είμαστε από την Καρδίτσα!

    ReplyDelete
  2. Θανάσης Κοπανίτσας13 September 2014 at 18:15

    Εγώ πάντως ειμαι απο τη Καρδιιτσα και νιώθω ηπερίφανος.

    ReplyDelete
  3. Ψέμα είναι ότι ντρεπόταν. Ούτε που το έχω ξανακούσει.Τι να ντραπεί δηλαδή? Γιατί να ντραπεί που ήταν ο άνθρωπος από την Καρδίτσα. Δηλ αν ήταν από την Καλαμάτα ή το Άργος ας πούμε θα ήταν καλύτερα"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. γιατι τι προβλημα εχεις για την Καλαματα?

      Delete
  4. Η ανάρτηση είναι ψευδής και παραπλανητική.
    Ο Κώστας Καράς ποτέ δεν έκρυψε την καταγωγή του. Είναι ψέμα αυτό. Και στην Καρδίτσα ερχόταν πολλές φορές και τους συγγενείς του έβλεπε στον Παλαμά και στην Καρδίτσα και περνούσε καλά πάντα. Τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Υπάρχουν τηλεοπτικές συνεντεύξεις και στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά κανάλια, όπου έχει αναφερθεί πολλές φορές για την καταγωγή του, τις εδώ θείες του, τις επισκέψεις του, μερικές από τις οποίες ήμουν μάρτυς.Και ως βουλευτή ο Κ.Κ. είχε αναφερθεί στην καταγωγή του.
    Το δημοσίευμα είναι ψευδές και απορώ το γιατί έγινε τώρα που ο Κώστας είναι απών.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μωρέ το έκρυβε και το παραέκρυβε. Και αυτό δεν είναι καλό αφού όλοι εμείς οι Καρδιτσιώτες ξέρουμε καλά ότι ήταν από την Καρδίτσα.

      Delete