Thursday 30 April 2015

Καρδιτσιώτης ο επικεφαλής των κουκουλοφόρων που προπηλάκισαν τον Βαρουφάκη!

 

Πολλοί ασχολήθηκαν με το γνωστό επεισόδιο στην ταβέρνα των Εξαρχείων. Πολλοί βερμπάλισαν με αφορμή ετούτο το σημαντικό γεγονός. Λίγοι όμως (ίσως και κανείς ίσαμε τα τώρα) δεν ασχολήθηκε με την ταυτότητα του επικεφαλής των κουκουλοφόρων που «περιποιήθηκαν» τον κομψευόμενο μοτοσυκλετιστή υπουργό. Και πιο συγκεκριμένα με την ταυτότητά του. Την οποία θα αποκαλύψουμε εμείς. Πρόκειται για τον Βάιο Τσιτσιρίγκα, ετών 22, σπουδαστή ψυκτικό, και καταγόμενο από την Καρδίτσα! Του τα ’πε ένα χεράκι του υπουργού ο Βάιος! Και τι δεν άκουσε ο ανορθόδοξος πολιτικός από το στόμα του τολμηρού Καρδιτσιώτη! «Φύγε απ’ εδώ! Εδώ είναι δημοκρατική περιοχή! Κι εσύ δεν είσαι δημοκρατικός!» εφώναξε ο Τσιτσιρίγκας. Για να ακολουθήσει η καθοριστική αντίδραση Βαρουφάκη, αντίδραση διαπραγματευτική, η οποία βοήθησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Δίνοντας, ταυτόχρονα, στον υπουργό τη δυνατότητα να καβαλήσει την μοτοσυκλέτα του και να αποχωρήσει ανεμπόδιστα. Με το επεισόδιο να δείχνει δύο πράγματα: αφενός ότι το Καρδιτσιώτικο αίμα βράζει, και αφετέρου ότι ο κεκαρμένος υπουργός έχει την τέχνη της διαπραγμάτευσης στο αίμα του!

Tuesday 28 April 2015

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: «Η κυβέρνηση φέρνει ούριο άνεμο δημοκρατίας στα σχολειά της πόλης μας!»


Και η Καρδίτσα έχει πολιτικούς αναλυτές. Και η Καρδίτσα έχει γερά πολιτικοποιημένους συνανθρώπους που ξέρουν όχι μονάχα να κρίνουν, μα συνάμα και να διατυπώνουν, τολμηρά, θαρρετά, το προϊόν της σημαντικής σκέψης τους. Κάποιοι από δαύτους βρίσκονται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας. Από το οποίο μετερίζι δίνουν τον δικό τους αγώνα, τον αγώνα τον καλό, για δημοκρατία και ελευθερία. Οι Καρδιτσιώτες Συριζαίοι, το λοιπόν, μελέτησαν τα πράματα. Τα μελέτησαν καλά. Και αποφάνθηκαν. Πως τώρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και το λεβέντικο κόψιμο με τον μπαλτά κάθε «νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού μέτρου», ένας άλλος αέρας πνέει απάνου από τα Καρδιτσιώτικα «σχολειά» – απάνου από τα Ελληνικά «σχολειά» εν γένει. Κυρίως γιατί περνά τη δύναμη στους εργαζόμενους, δηλαδή στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, που, αμεσοδημοκρατικά, θα αποφαίνονται για την διοίκηση των σχολείων· και θα βάνουν αυτοί, «από τα κάτου» όποιονα θέλουν να διοικεί τα «σχολειά» σε μια γιορτή δημοκρατίας. Πρόκειται για έναν ούριο άνεμο δημοκρατίας που θα γλυκοφυσάει εφεξής απάνου από τα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών Καρδιτσαίων. Με τα γνωστά, αναμενόμενα αποτελέσματα.

Sunday 26 April 2015

Καρδιτσιώτες ελπίζουν ασπαζόμενοι την κάρα του Καρδιτσιώτη πολιούχου Σεραφείμ!


Κάτι κινείται στην Καρδίτσα! Κάτι κινείται, που οδηγεί τον Λαό μακριά από την απελπισία. Κάτι κινείται, που μπορεί και δίνει σε τούτον τον (αδίκως) ταλαιπωρούμενο κόσμο ελπίδα – ελπίδα που ο καθημαγμένος Καρδιτσαίος τόσο έχει ανάγκη. Αφίχθη στην Καρδίτσα (από το Σάββατο) η τίμια κάρα του πολιούχου της πόλεως, Σεραφείμ! Και η κορύφωση του εορτασμού γίνεται σήμερα (Κυριακή) με ούλες τις πρέπουσες λαμπρότητες και τυμπανοκρουσίες! Παπάδες, παπάδες, παπάδες – γιόμισε η πόλη παπάδες! Που περιφέρουν την τίμια κάρα σε πλήθος Καρδιτσιώτικων δρόμων. Να τηνε δει και ο Λαός! Και να κάμει τον σταυρό του γιομίζοντας χαρά κι ελπίδα! Ενώ στην κεντρική πλατεία οι αρχιερείς θα βαρέσουνε και μιαν αρτοκλασία! Με την συμμετοχή, ασφαλώς, και των εκλεγμένων αρχόντων ετούτου του Καρδιτσαίικου κόσμου! Ο κόσμος, ο κοσμάκης, ψάχνει εναγωνίως την ελπίδα – στα κόμματα και τους παπάδες. Και ποιος να τον αδικήσει... Αφού έχει βαθιά μέσα του ετούτη δω την ανάγκη· για να μπορέσει κι αυτός να περάσει ευτυχισμένος τα λίγα χρόνια που του αναλογούν απάνου σε τούτη δω την πλάση.

Friday 24 April 2015

Χορός και «νυφοδιάλεγμα» στο Σεργιάνι από τους Καραγκούνηδες Σοφάδων!

 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων (με όλη την ειρωνική αντίφαση που μπορεί να περικλείει η συνύπαρξη των λέξεων «μορφωτικός» και «Σοφάδες» στον ίδιο τίτλο) έκανε και πάλι το θαύμα του: για μια ακόμη χρονιά, διοργάνωσε εντυπωσιακή εκδήλωση, το περίφημο Σεργιάνι, έξω από τον ναό του Αγίου Γεωργίου! Με τις θεσπέσιες γυναίκες των Σοφάδων, πιασμένες χέρι-χέρι, να σέρνουν τα βήματά τους στους ρυθμούς του διάσημου χορού της Καραγκούνας, με σκοπό το «νυφοδιάλεγμα», ώστε καμιά Καραγκούνα Καρδιτσιώτισα να μη μείνει γεροντοκόρη! Μανούλα μου, τι χορός ήταν ετούτος! Τι θείος Καραγκούνικος χορός! Και τι έμπνευση αυτό το «νυφοδιάλεγμα»! Με το Σεργιάνι των Σοφάδων να δείχνει, για πολλοστή φορά, πόσο μπροστά είναι οι Καρδιτσιώτες· πόσο μπροστά είναι οι Καραγκούνηδες!

Tuesday 21 April 2015

Δύο Καρδιτσιώτισες υποψήφιες για τον τίτλο Miss Teen Thessaly!


Ποιος είπε ότι η Καρδίτσα δεν πάει καλά; Κάθε άλλο, αφού εκπροσωπείται, και μάλιστα με δύο υποψηφιότητες, στον αξιόλογο διαγωνισμό ομορφιάς Miss Teen Thessaly! Έμαθαν κι οι μπαστουνόβλαχοι της Θεσσαλίας τους διαγωνισμούς ομορφιάς, θα έλεγε κανείς. Χωρίς, όμως, να έχει δίκιο, μιας και οι Θεσσαλές, και δη οι Καρδιτσιώτισες, βαρούν το πρώτο βιολί και στον τομέα της ομορφιάς! Η αγωνία σε όλους τους Καρδιτσιώτες έχει πιάσει ταβάνι. «Θα μπορέσει να πάρει τον τίτλο η Καρδίτσα;» αναρωτιούνται καθημερινά. «Θα έρθει ο σημαντικός ετούτος τίτλος σε Καρδιτσιώτικα χέρια;» επιμένουν ρωτώντας. Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα, αφού και αυτή η διαδικασία είναι δημοκρατική, δηλαδή η νικήτρια θα προκύψει μέσα από τη βάσανο της ψήφου! Το μόνο βέβαιον είναι πως, είτε στεφθεί τελικά πρωταθλήτρια η Καρδίτσα είτε όχι, πολλοί θα είναι οι Καρδιτσιώτες εκείνοι που θα τον παίξουν αλύπητα προς χάριν ενός ακόμα διαγωνισμού ομορφιάς – μια τέχνη, άλλωστε, που μοιάζει να τη γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα!

Saturday 18 April 2015

Εντυπωσιακή Καρδιτσιώτικη έμπνευση οι «ποδηλατογλάστρες»!


«Ούι!» αναφώνησε νεαρός Καρδιτσιώτης Παναγιώτης σαν είδε το θέαμα. Μέσα σ’ ένα παρτεράκι είχε τοποθετηθεί ένα ποδήλατο και δη ανθοστόλιστο! Με γραμμένες, μάλιστα, απάνω του τις άγιες λέξεις «Αλληλεγγύη» και «Δημοκρατία»! Επρόκειτο για ένα σαραβαλάκι, όμως τη δουλειά του (την διακοσμητική, την Καρδιτσιώτικη) την έκανε – και με το παραπάνω! «Τι θέλουν να πουν με τούτο δω;» ρώτησε ανεπιτήδευτα ο πατέρας του νεαρού Παναγιώτη  (που βρισκόταν μαζί του, με κατεύθυνση το κατάστημα Admiral, προκειμένου να του πάρει ένας ζευγάρι παπούτσια). «Να δείξουνε πατέρα μ’ ότι η Καρδίτσα είναι ένα πράμα με το πουδήλατο!» απάντησε ο Πανάγος. Και πράγματι, αυτή ήταν η εντυπωσιακή έμπνευση. Μια έμπνευση αξιοπρόσεκτη και άξια συγχαρητηρίων αφού (επιτέλους!) βρίσκει και η δύσμοιρη Καρδίτσα το κάτι τις της να προβάλει προς τα έξω καταδικασμένη μια ζωή στην αφάνεια και την υποβάθμιση. Άλλοι πάλι αντιμετώπισαν με αισθήματα οίκτου και διάθεση χλευασμού την «έμπνευση», με το επιχείρημα ότι η Καρδίτσα τραβάει απ’ τα μαλλιά την σχέση της με το ποδήλατο, με τρόπο κακομοίρικο, χωριάτικο, ώστε κουτοπόνηρα να το εκμεταλλευτεί, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την πλήρη ένδεια άξιων προβολής τοπικών χαρακτηριστικών. Οι απόψεις, λοιπόν, διίστανται. Το βέβαιον, όμως, είναι ότι αυτό το σχέδιο με τις γλάστρες-ποδήλατα θα συνεχιστεί, αφού μάλιστα είναι τζάμπα, δεδομένου ότι οι τοπικές αρχές αξιοποιούν ποδήλατα χαρισμένα από δημότες! Το μόνο ερώτημα είναι: Θα μακροημερεύσουν οι «ποδηλατογλάστρες»; Θα κερδίσουν τη μάχη με τον χρόνο; Γιατί δεν θα είναι διόλου παράξενο τα ποδήλατα αυτά, έστω και σαραβαλιασμένα, να «απαλλοτριωθούν» από καμπόσους Καρδιτσιώτες, για ιδία χρήση, και να μείνουν μοναχά οι γλάστρες! Με την τσιγκουνιά, συνάμα δε και κουτοπονηριά, που δέρνει τους Καρδιτσιώτες, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς…

Tuesday 14 April 2015

Καρδιτσιώτης πρωτοστατεί στην κατάληψη της Πρυτανείας!


Η Καρδίτσα είναι παντού! – το έχουμε ξαναπεί αυτό. Δεν θα μπορούσε, το λοιπόν, να λείπει και από την κατάληψη της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Παν/μίου ένα γενναίο Καρδιτσιώτικο αποτύπωμα! Πρόκειται για τον Θωμά Τσιγαρίδα, τον φοιτητή της Κοινωνιολογίας από την Καρδιτσομαγούλα! Όσοι ξέρουν τον Τσιγαρίδα –και, πιστέψτε μας, είναι μπόλικοι– μιλούν για έναν ατόφιο άνθρωπο – έναν άνθρωπο με το άλφα κεφαλαίο! Αδάμαστος αγωνιστής ο Καρδιτσιώτης ακτιβιστής δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του· δεν βάνει νερό στο κρασί του! Γι’ αυτό και δεν τον πτοούν οι απειλές του Κράτους ότι θα συλληφθεί. «Ο Τσιγαρίδας ξέρει να μάχεται για δημοκρατία και ελευθερία! Με κάθε κόστος! Και θα μάχεται μέχρι τέλους!» δήλωσε σε φίλους και συναγωνιστές του ο μαχητικός ελευθεριακός Καρδιτσιώτης, προκαλώντας δυσπερίγραπτο ενθουσιασμό, συνάμα δε και ατελεύτητο θαυμασμό! 

Saturday 11 April 2015

Τέρενς Κουίκ: «Βάστα γερά Καρδίτσα!»


Με αγωνία ανέμενε ο Λαός της Καρδίτσας (ετούτος ο πονεμένος, μα συνάμα και υπερήφανος Λαός) την αναγγελθείσα επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στα χώματά της την Μ. Τετάρτη. Δείχνοντας έμπρακτα την φιλοξενία του – μια φιλοξενία από άλλον πλανήτη! Τα έχει ξανατιμήσει ετούτα τα Καρδιτσιώτικα χώματα ο καλός δημοσιογράφος και πολιτευτής (τώρα και υφυπουργός). Και κάθε φορά αναχωρεί με τις καλύτερες των εντυπώσεων· τουλάχιστον αν πάρουμε κατά γράμμα τις δηλώσεις του (και γιατί να μην τις πάρουμε;): «Η πόλη της Καρδίτσας μυρίζει ανθρωπιά! Ανθρωπιά και δημοκρατία! Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δηλώσω ότι η Καρδίτσα είναι η πιο δημοκρατική πόλη της Ελλάδας μας! Το έδειξε, άλλωστε, καθαρότατα και στις τελευταίες εκλογές. Βάστα γερά Καρδίτσα! Βάστα δημοκρατικά!» ανέκραξε ο πολύπειρος πολιτευτής εν μέσω ζωηρών χειροκροτημάτων και αλαλαγμών Καρδιτσαίων υποστηρικτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Friday 10 April 2015

Θρήνος!: «Δεν έχω ούτε για να πάρω μια λαμπαδίτσα στον βαφτισιμιό μου!»


Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, ημέρα θρήνου για τους θρησκευάμενους, επομένως ημέρα θρήνου και για τους εκκλησιαζόμενους Καρδιτσιώτες· για λόγους θρησκευτικούς – όπως κάθε χρονιά· αλλά εφέτος –όπως άλλωστε και τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια– και για λόγους οικονομικούς· τουτέστιν  για λόγους κοινωνικοπολιτικούς. Μόνον συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει σε κάθε ευαίσθητο άνθρωπο ο θρήνος της κυρα-Σταυρούλας, της Καρδιτσομαγουλιώτισας: «Κόλαση έχει γίνει η ζήση μας! Δεν έχω μωρέ ούτε για να αγοράσω ένα σοκολατένιο αβγό στον βαφτισιμιό μου! Να του πάρω μπρε έστω μια λαμπαδίτσα!». Οδύρεται, βέβαια, η κυρα-Σταυρούλα. Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει και συνειδητοποιημένη. Χρόνια στις τάξεις των κομμάτων, τώρα έφτασε στο σημείο να τα κατηγορεί με λόγους πύρινους. «Δεν αντρέπουνται μωρέ, έτσι που μας κατάντησαν; Χρόνια τους ψήφιζα και να το ευχαριστώ, να που μας εφτάσανε! Και ΝΔ ψήφισα, και ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ – ούλα τα ψήφισα! Δε μου κοβόταν το χέρι καλύτερα; Τους αλήτες! Αν ξαναδούνε την ψήφο της Σταυρούλας να μου γράψουνε! Ψήφισα τώρα και ΣΥΡΙΖΑ να δούμε τι θα φκιάσει και δαύτος. Μήπως μας δώκει πίσω τα χαμένα μας λεφτά! Μήπως μας δώκει πίσω τα χαμένα μας τα ονείρατα!». Σημαντικά τα λόγια της κυρα-Σταυρούλας – το δίχως άλλο. Λόγια γιομάτα Καρδιτσιώτικη, Ελληνική συνειδητοποίηση. Λόγια που δείχνουν ότι η μάχη για ένα καλύτερο αύριο δεν είναι ολότελα χαμένη.

Wednesday 8 April 2015

Πάσχα στην Καρδίτσα!


Μεγάλη μέρα σήμερα για τον Θωμά τον Καρδιτσιώτη, το παιδί στο οποίο έχουμε ξανα-αναφερθεί και το οποίο ήλθε στην Αθήνα σε αναζήτηση της μεγάλης ζωής κι έμαθε μάλιστα να καπνίζει και πούρο! Μεγάλη Τετάρτη σήμερα, πράγμα που σήμαινε ότι ο Θωμάς θα επιβιβαζόταν στο ΚΤΕΛ για να επιστρέψει –έστω και πρόσκαιρα, έστω και για πέντε μόλις μέρες– στην πατρώα γη να κάνει Πάσχα! Ποτέ δεν μπόρεσε να ξεχάσει το Καρδιτσιώτικο Πάσχα ο μικροΘωμάς. Όσο κι αν τον δελέαζαν οι σειρήνες της μεγάλες πόλης. Πλανεύτρα η Αθήνα, χωρίς αμφιβολία, αλλά και το Πάσχα της Καρδίτσας μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη… Το απόγευμα θα είναι πίσω, θα πατήσει και πάλι, έπειτα από καιρό, τα άγια χώματα της πόλης που τονε γέννησε. Κατασυγκινημένος. Και θα περνάνε οι μέρες σταθερά με τον ίδιο τρόπο, με το ίδιο τελετουργικό, πάντα αναλλοίωτες στην Καρδίτσα. Μέχρι να φτάσει η μεγάλη Κυριακή, η Κυριακή του Πάσχα. Και να μαζευτούνε ούλοι οι συγγενήδες του Θωμά, εκεί κάτου στο χωριό, στον κάμπο, από πολύ ενωρίς το πρωί, μετά το «Χριστός Ανέστη», να σουβλίσουνε τα’ αρνί· να φκιάσουν σπληνάντερο και κοκορέτσι· να πιούνε μπόλικο κρασί. Και να ζήσουν, για μιαν ακόμη φορά, την Πασχαλιάτικη ευωχία που μπορεί και προσφέρει η Καρδίτσα. Γιατί Πάσχα σαν της Καρδίτσας πουθενά στον κόσμο. Πάσχα ίσον Καρδίτσα!

Sunday 5 April 2015

Βάιος Βαρελάς: «Τώρα είναι η ώρα για πολύν αγώνα!»


Ανήμερα της γιορτής του, της περίφημης Κυριακής των Βαΐων, επέλεξε ο αυτοδιοικητικός πολιτευτής Καρδίτσας, Βάιος Βαρελάς, να σπάσει την σιωπή του. Όλοι οι «Βάιοι», τον τελευταίο καιρό, μετά τις εξελίξεις, μετά την απογοήτευση που σκόρπισε στους αριστεριστές ετούτου του άδικου ντουνιά το «πρώτη φορά Αριστερά» και το, σε γενικές γραμμές, «μια από τα ίδια», επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής· έναν δρόμο οπωσδήποτε αδιέξοδο μα συνάμα και έντιμο. Ωστόσο, πολλοί ψηφοφόροι του Βάιου έδειξαν να ανησυχούν. Και άρχισαν να θέτουν ερωτήσεις στους τοπικούς ηγήτορες, στην Καρδιτσιώτικη ελίτ, στον Βάιο: «πώς πάμε, Βάιο;»· «πώς βλέπεις τα πράγματα;»· «πού πάει το καράβι ωρέ σύντροφε;». Ο Βαίος, μετά από μια πολύ σύντομη, αρχική περίοδο αισιοδοξίας που γέλαγαν και τα (μακριά) μουστάκια του, σύννους και ωχρός, απέφευγε τις οριστικές και μακροσκελείς απαντήσεις. Μονάχα κάνα δυο λόγια δραπέτευαν από το στόμα του. «Θα ιδούμε…» έλεγε στην αρχή. «Να δώκουμε, συντρόφισσες και σύντροφοι, πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να ιδούμε τι θα φκιάσει…», πρόσθετε. Πέρασαν, όμως, οι βδομάδες, οι μήνες. Κι ο Βάιος δεν μπορούσε πια να κρύψει τον προβληματισμό του. Οπόταν, σύμφωνα, με πληροφορίες, ενωρίς σήμερα το πρωί, ανήμερα της γιορτής του, της σημαντικής Κυριακής των Βαΐων, μπροστά από το Παυσίλυπο, με αφορμή την κρίσιμη ερώτηση ενός ψηφοφόρου του «πώς τα βλέπεις τα πράματα Βάιο;», ο πολιτευτής έσπασε τη σιωπή του. Και κάτι ψέλλισε. Ο ψηφοφόρος του το εξέλαβε κάπως σαν χρησμό. Και φρόντισε να το διαδώσει. «Ανησυχώ…» είπε, κατά τις πληροφορίες, ο Βάιος. «Ανησυχώ…» επανέλαβε. Για να συμπληρώσει, ωστόσο, αμέσως μετά, με δύναμη ψυχής εντυπωσιακή: «Τώρα, όμως, μωρέ συναγωνιστή, είναι η ώρα του αγώνα! Τώρα, περσσότερο από ποτέ, είναι η ώρα για πολύν αγώνα!» ανέκραξε μετά πάθους ο εορτάζων πολιτευόμενος.

Friday 3 April 2015

Σύριζα Καρδίτσας: Ύποπτος ο ρόλος Πανούση!


Θορυβημένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας μετά το πρόσφατο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Γιάννη Πανούση, περί Αριστεράς. Διόλου δεν άρεσαν οι σκέψεις που εκφράστηκαν μέσω του άρθρου στους Καρδιτσιώτες Συριζαίους, πόχουν κατασταλαγμένες και εδραίες απόψεις (καίτοι προερχόμενοι απ’ την Καρδίτσα). «Ύποπτος ο ρόλος Πανούση!» καταγγέλλει ο αγωνιστής Βάιος. «Πέρα για πέρα ύποπτος!». Με την Λενιώ, τη γνωστή δημοκρατική ακτιβίστρια να συμπληρώνει: «Τέτοιες σκέψεις, πέρα κι έξω από το αξιακό σύστημα της πραγματικής Αριστεράς, μονάχα ένας συντηρητικός μπορεί να εκφράζει!». Ο Μηνάς, ο απολυμένος ιδιωτικός υπάλληλος που ανήκε χρόνια στο ΚΚΕ και εδώ και δυο χρόνια αγωνίζεται από το Συριζαίικο μετερίζι, μοιάζει σαν να συνοψίζει ολάκερο τον γνήσια αριστερίστικο προβληματισμό: «Ετούτος δω ο Πανούσης εκφράζει απόψεις συντηρητικές και βρίσκεται σίγουρα έξω από την προοδευτική οικογένεια. Εμείς, εδώ από την Καρδίτσα, οι πραγματικοί Καρδιτσιώτες αριστεροί, συνεχίζουμε τον αγώνα, απόλυτα στοχοπροσηλωμένοι στις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας μα και της ελευθερίας!». 

Wednesday 1 April 2015

Ποτάμι Καρδίτσας: «Καταγγέλλουμε τον παλιό κόσμο»!


Πραγματικό σεισμό («κυριολεκτικά», όπως λένε και οι δημοσιογράφοι) προκάλεσε η νέα πρωτοβουλία από το ΠΟΤΑΜΙ Καρδίτσας. Με μια ανακοίνωση του, που δεν χαρίζει κάστανα, επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον ό,τι παλαιού και καθεστωτικού, ζητώντας να δημιουργηθεί γρήγορα στην ταλαίπωρη χώρα της ελιάς κάτι το νέο! «Καταγγέλλουμε τον παλιό κόσμο! Και ζητάμε την έλευση του καινούργιου! Με μπροστάρη του Πουτάμ’ που έχει όλο νέους, ικανούς και άφθαρτους!» δηλώνει ηγετικό στέλεχος του κλιμακίου Καρδίτσας. Μια δήλωση που συζητήθηκε πολύ στα κέντρα αποφάσεων, εθνικών και διεθνών, και ίσως να γείρει καθοριστικά την πλάστιγγα υπέρ ενός άμεσου εκσυγχρονισμού της πολύπαθης χώρας.