Saturday 28 March 2015

Οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησαν τους «Φίλους του Νοσοκομείου Καρδίτσας»!


Επρόκειτο για μια συνάντηση σημαντική· από τις συναντήσεις εκείνες που μένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη σου. Και φυσικά μιλάμε για την συνάντηση των βουλευτών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ με τους περίφημους «Φίλους του Νοσοκομείου Καρδίτσας». Εδώ και καιρό έπρεπε να γίνει η συνάντηση. Την οποίαν ο κόσμος ανέμενε με κομμένη την ανάσα. Και τι δεν ειπώθηκε σε τούτη δω τη συνάντηση. Συζητήθηκαν –και μάλιστα σε βάθος– όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο Καρδίτσας. Οι δυο πλευρές, σημαντικές πλευρές αμφότερες, έθεσαν επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα και συμφώνησαν απολύτως στα συμπεράσματά τους: η υποβάθμιση που υπέστη το νοσοκομείο Καρδίτσας προέκυψε ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών! Απόλυτη υπήρξε η σύμπλευση των δύο πλευρών απάνου σε τούτο δω το σημαντικό συμπέρασμα! Αλλά συμφώνησαν και σε κάτι ακόμα: ότι χρειάζονται γιατροί, περισσότεροι γιατροί, στην Καρδίτσα, και ασφαλώς σε ούλη την επικράτεια! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχαλάκης, Λάππας και Κατσαβριά, όλοι τους καταξιωμένοι και σημαντικοί, έδωκαν με τη σειρά τους τις υποσχέσεις τους: μίλησαν με σθένος για την αταλάντευτη απόφαση της νέας κυβέρνησης («πρώτη φορά αριστερά») να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα και να δώκει άμεσες λύσεις. Κατήγγειλαν τα μνημόνια και την ολιγαρχία του πλούτου ως απόλυτα υπεύθυνους για την πτώση του επιπέδου της παρεχόμενης υγείας και διαβεβαίωσαν, με την μεγαλύτερη δυνατή κατηγορηματικότητα, ότι αυτοί, ως δημοκρατικοί βουλευτές, συνάμα δε και αριστεροί, θα στέκονται πάντα στο πλευρό κάθε χειμαζόμενου από την αδικία πολίτη, κάθε απλού ανθρώπου, θέτοντας τα θεμέλια για μια πιο δημοκρατική υγεία. Οι δύο πλευρές, μετά από ετούτη την γόνιμη όσο και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, έδωκαν τα χέρια δίνοντας ταυτόχρονα και την υπόσχεση να τα ξαναπούν στο άμεσο μέλλον. Επρόκειτο, με άλλους λόγους, για μια χρήσιμη και –κυρίως– δημοκρατική συζήτηση που μπορεί να μην έδωκε λύσεις, ωστόσο υπογράμμισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ασίγαστο πάθος και τον δύο πλευρών να σταθούν δίπλα στον απλό Λαό, παρέχοντάς του τη μεγαλύτερη δυνατή κατανόηση.

Thursday 26 March 2015

Τέσσερις Καρδιτσιώτες διαπρέπουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων!


Έχει ειπωθεί ότι, αν ψάξεις καλά, αν ψάξεις διεισδυτικά, θα μπορέσει να εντοπίσεις έναν Καρδιτσιώτη παντού. Εδώ, βέβαια, μιλάμε για τέσσερις! Για τέσσερις ολόκληρους Καρδιτσιώτες! Και όλα τούτα στο περίφημο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όπου οι εν λόγω Καρδιτσαίοι (τρεις άντρες και μια γυναίκα) διαπρέπουν. Χτίζοντας μια καλή καριέρα εδώ και κάμποσα χρόνια. «Και οι τέσσερις Καρδιτσιώτες είναι καταπληκτικοί! Πρόκειται για τέσσερις από τους καλύτερους υπαλλήλους που διαθέτει ετούτη τη στιγμή το Ταμείο!» εκμυστηρεύεται υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΠΔ. Κάτι που αποδεικνύει ότι οι Καρδιτσιώτες, αν βέβαια το θελήσουν, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι υπάλληλοι! 

Monday 23 March 2015

«Καρδιτσιώτης γεννήθηκα, Καρδιτσιώτης θα πεθάνω!»

 

Ο Θανάσης ο Γιαννακούλιας είναι Καρδιτσιώτης. Με σόι πόχει μεγάλην ιστορία στην Καρδίτσα. Στα ογδοήντα του χρόνια πλέον, αλλά δυνατός και κοτσονάτος, έχει οικοδομήσει ολάκερη την ταυτότητά του με τίμια Καρδιτσιώτικα υλικά. Γιατί όχι μονά γεννήθηκε, αλλά και  νιώθει Καρδιτσιώτης! Και είναι ιδιαιτέρως υπερήφανος γι’ αυτό. Τώρα, μάλιστα, στην στα στερνά του βίου του, όταν τον ρωτούνε σχετικά με το αν θα ήθελε να είχε γεννηθεί κάπου αλλού, αν θα επιθυμούσε να είναι κάποιος άλλος, η απάντηση του δυναμικού γέροντα είναι καταλυτική, εντυπωσιάζοντας εχθρούς και φίλους: «Αστειεύεστε μωρέ; Εγώ Καρδιτσιώτης γεννήθηκα, Καρδιτσιώτης θα πεθάνω!». Μπορείς, λοιπόν, έπειτα απ’ όλα τα προαναφερθέντα, να μην θαυμάσεις τον Θανάση τον Γιαννακούλια, τον συνειδητό ετούτον Καρδιτσιώτη;

Thursday 19 March 2015

Πρωταθλητές στην κατανάλωση μορταδέλας οι Καρδιτσιώτες!


Λίγες οι πρωτιές της ξεχασμένης από θεούς κι ανθρώπους Καρδίτσας, αλλά πάντως υπαρκτές· πιθανότατα δε και σημαντικές. Πρωταθλητές αποδεικνύονται οι Καρδιτσιώτες στην κατανάλωση μορταδέλας! Ναι, γνωρίζαμε ήδη –και το γνωρίζαμε καλά– ότι ο Καρδιτσιώτης λατρεύει το κρέας. Δεν γνωρίζαμε, όμως, ότι δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στη μορταδέλα – στα όρια της αδυναμίας! Τουλάχιστον, σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικής έρευνας του Ινστιτούτου Κρέατος. Οι Καρδιτσιώτες, λοιπόν, κλείνουν το μάτι στη μορταδέλα. Και μάλιστα τη τη φτηνή. Πράγμα που αποδίδεται όχι τόσο στην έλλειψη γούστου, όσο στην οικονομική σφίξη που τόσο βάναυσα έχει χτυπήσει τους Καρδιτσιώτες! Μορταδέλα λοιπόν! Το αγαπημένο αλλαντικό του μέσου Καρδιτσιώτη! Καλή του όρεξη!

Tuesday 17 March 2015

Πολύτιμοι λίθοι βρίσκονται στον βυθό της λίμνης Πλαστήρα!


Πληροφορίες που επιμένουν κάνουν λόγο για την ύπαρξη πολύτιμων λίθων –και μάλιστα μπόλικων– μέσα στη λίμνη Πλαστήρα! Η φημολογία ξεκίνησε όταν Καρδιτσιώτες, μια ηλιόλουστη Κυριακή οπότε και πραγματοποιούσαν την συνηθισμένη βόλτα τους στη λίμνη, επάνου στη βαρκάδα, υποστήριξαν ότι είδαν στον βυθό των πεντακάθαρων νερών κάτι να λαμπυρίζει. Έσκυψαν πιο προσεκτικά και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, εντόπισαν πολύτιμους λίθους! Ας όψεται η παγωμάρα της ημέρας που δεν τους επέτρεψε να βουτήξουν στα νερά της λίμνης και να πιάσουν καμπόσους. Αν τα πράγματα έχουν έτσι –και κανείς δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τους αυτόπτες μάρτυρες Καρδιτσιώτες και την αξιοπιστία τους– τότε βρισκόμαστε ίσως μπροστά σε έναν πραγματικό θησαυρό! Έναν σημαντικό θησαυρό που μπορεί να οδηγήσει την όμορφη πόλη της Καρδίτσας και τους απαιτητικούς (όσο και αδικημένους) κατοίκους της σε πλούτο και ευημερία. Η γραφική λίμνη της Καρδίτσας μπορεί να κρύβει στα σπλάχνα της (δηλαδή στον πάτο της) το κλειδί της ανάπτυξης! 

Saturday 14 March 2015

Καρδιτσιώτες χέζουν και κατουρούν στη Δημοτική Αγορά!


Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε όλους τους εχέφρονες πολίτες η τάση πολλών Καρδιτσιωτών να φέρονται απολίτιστα. Πολλές αφορμές μάς έχουν δώσει, στο διάβα του χρόνου, πάμπολλοι Καρδιτσιώτες με τη συμπεριφορά τους –μια συμπεριφορά ολωσδιόλου απολίτιστη– ώστε να τους στηλιτεύσουμε. Ετούτη δω, όμως, η περίπτωση ξεπερνάει τα εσκαμμένα! Γιατί, όπως μαθαίνουμε, αναρίθμητοι Καρδιτσαίοι κάνουν την ανάγκη τους –και το «χοντρό» τους και το «ψιλό» τους– στον περίβολο της Δημοτικής Αγοράς! Μάλιστα Κύριοι, εκεί φτάσαμε! Τουτέστιν, ενεργούνται και ουρούν έξω, σαν να είναι ζώα. «Χεστήκαμε!» μπορεί να αποκριθεί κανείς, ειδικά όποιος δεν ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα ετούτης της επαρχιακής γης που ακούει στο όνομα Καρδίτσα. Κι όμως, δεν είναι έτσι. Γιατί πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου –και μάλιστα να τον κρούσουμε δυνατά– μπας και αυτός ο απολίτιστος κόσμος της Καρδίτσας μπορέσει επιτέλους να μπει σε μια σωστή, πολιτισμένη ρότα. 

Thursday 12 March 2015

Καρδιτσιώτης ταξίδεψε για πρώτη φορά με παπόρι!


Την πήρε την απόφαση ο Κατσάκος. Θα ταξίδευε με παπόρι! Αυτός, ένας στεριανός, ένας καμπίσιος, θα έκαμε το μεγάλο βήμα. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση – κάθε άλλο, δύσκολη ήταν. Αλλά έπρεπε κάποια στιγμή να παρθεί. Να δει και ο Κατσάκος όχι μονάχα την γενέτειρά του, την Καρδίτσα, αλλά και ολίγη θάλασσα. Κι αυτό έκαμε. Έφτασε με προσοχή στον Πειραιά – με το ΚΤΕΛ. Κι ανέβηκε στο παπόρι. Η συγκίνησή του δεν μπορούσε να περιγραφεί. Ωσαύτως και η έκπληξή του· που προσπαθούσε –αυτός, ένας επαρχιώτης– να την κρύψει· να μη δείξει ότι για πρώτη φορά έβλεπε θάλασσα (από νερό, μονάχα τη λίμνη Πλαστήρα είχε δει). Μόλις ξεκίνησε το παπόρι, ο Καρδιτσιώτης θαύμασε την απεραντοσύνη της θάλασσας! Και σ’ όλο το ταξίδι, αυτό που τον εξέπληξε πιότερο απ’ όλα ήταν ο άνεμος – πόσο δυνατά φύσαγε ο κερατάς! Μολοντούτο, ο Κατσάκος άντεξε. Και καθόταν σ’ όλο το ταξίδι στο κατάστρωμα. Νο χορτάσει θάλασσα! Να τονε γεμίζει η αρμύρα – πόσο όμορφη, όσο και πρωτόφαντη, αίσθηση ήταν ετούτη! Ο Κατσάκος κοίταξε καταπάνω, προς τον ουρανό. Κι έκαμε διακριτικά, προσέχοντας να μην τονε δούνε, τον σταυρό του. Με ευγνωμοσύνη. Πόχε δει, για πρώτη φορά, έστω και στα σαρανταδυό του, θάλασσα ο Καρδιτσιώτης... 

Tuesday 10 March 2015

Ντελίριο ρατσισμού και μπούλινγκ εναντίον λαθρομεταναστών στην Καρδίτσα!


Ο Μουχάμετ, λαθρομετανάστης και πολύ γνωστός κι αγαπητός στην πόλη της Καρδίτσας («ένα από τα καλύτερα παιδιά» λέει κεντρικός περιπτεράς), τίμιος δουλευτής («πραγματικός δουλευταράς» σημειώνει ο ίδιος περιπτεράς), βρισκόταν σήμερα το πρωί απάνου στο γνωστό μαύρο ποδήλατό του με κατεύθυνση κάποιον επαγγελματικό προορισμό. Ο –βιαστικός ίσως– λαθρομετανάστης, καθώς βρισκόταν σταματημένος στο φανάρι της οδού Γαρδικίου, κοντά στο Παυσίλυπο, μόλις άναψε το πράσινο φάνηκε κάπως απρόσεκτος και, πάνω στη βιαστική εκκίνησή του, παρέσυρε τον δεξί καθρέφτη ενός επίσης σταματημένου στο φανάρι αυτοκινήτου. «Τι έκανες ρε μαλάκα;» ακούστηκε μέσα από το αυτοκίνητο η φωνή του οργίλου οδηγού του οχήματος. Ευτυχώς, για καλή τύχη όχι μόνο του Μουχάμετ αλλά και της δημοκρατίας / ισοπολιτείας, την ώρα εκείνη τύχαινε να περνά από το σημείο του συμβάντος ο αγωνιστής δικηγόρος Θανάσης Σκεπαρνιάς, από τα πιο δραστήρια μέλη του συλλόγου ΟΧΙ στον Ρατσισμό ΝΑΙ στην Αλληλεγγύη, αλλά και μέλος πλήθους άλλων «συλλογικοτήτων» (για να χρησιμοποιήσουμε την εύστοχη, συνάμα δε και τόσο συμπαθή, δημοκρατική ορολογία), ο οποίος και έσπευσε να καταγγείλει τον λεκτικό ρατσισμό εναντίον του Μουχάμετ. «Ο άνθρωπος δέχτηκε ρατσιστικό μπούglινγκ! Κανείς δεν πρέπει να μένει αμέτοχος απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού! Ούτε και μπούglινγκ! Όλοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε συλλογικά!» δήλωσε ο Σκεπαρνιάς με θυμό, κραδαίνοντας την Εφημερίδα των Συντακτών. Αναμφίβολα, η ευχή του Καρδιτσιώτη δικηγόρου Σκεπαρνιά –μια σημαντική ευχή απ’ όποια πλευρά κι αν τη δει κανείς– είναι μια τίμια ευχή, που όλοι μπορούμε να συμμεριζόμαστε.

Sunday 8 March 2015

Γιατί σιωπά η Ασημίνα Σκόνδρα;


Το σώσε γίνεται στο εσωτερικό της χώρας. Η Ελλάς κινδυνεύει! Τι θα κάμει ο Λαός; Θα μείνει χωρίς λεφτά; Θα μείνει ο Έλληνας, ο τίμιος Έλληνας, χωρίς ευρώ; Και θα παίζει με δραχμή; Και η ΝΔ; Τι γίνεται με τη ΝΔ; Δεν πρέπει να βρει μια καλή «περπατησιά» (©Καρατζαφέρης) τώρα που την έχει, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη ο τόπος; Όλα τούτα τα ερωτήματα –κι άλλα τόσα ακόμα, εξίσου ή και περισσότερο σημαντικά– έρχονται στο νου κάθε εχέφρονα πολίτη, κάθε ανησυχούντα Καρδιτσιώτη. Μονάχα η Ασημίνα Σκόνδρα δεν δείχνει έτοιμη να τοποθετηθεί· να δραστηριοποιηθεί όπως παλιά, τότε που ήταν βουλευτής. Κι έτσι όλοι αναρωτιούνται: Τι έπαθε η κυρα-Ασημίνα; Γιατί δεν τοποθετείται; Γιατί σιωπά; Εύλογα τα ερωτήματα. Ειδικά που ο λόγος της Ασημίνας Σκόνδρα, της συμπαθέστατης θείτσας της Καρδίτσας, είναι κυρίως τώρα αναγκαίος. Γιατί πρέπει να ακουστεί η Λαϊκή φωνή. Και η κυρα-Ασημίνα, είναι 100% λαϊκό στοιχείο (αφού και η ίδια είναι χτισμένη από λαϊκά υλικά) – σαρξ εκ της σαρκός του μέσου ανθρωπάκου. Ο οποίος αγωνιά να την ακούσει· να ανοίξει τα’ αφτιά του και να ακούσει, όπως παλιά, τι σημαντικά πράματα έχει να του πει. Γι’ αυτό κι εμείς ενώνουμε τη φωνή μας και αναρωτιόμαστε: Πότε θα σπάσεις τη σιωπή σου μωρή Ασημίνα; Πότε θα διαφωτίσεις τον Λαό; Άνοιξε το ευωδιαστό σου στόμα, βρε αγαπημένη μας θείτσα, και ξεστόμισε μεγάλες αλήθειες. Δώκε κατευθύνσεις. Μπορεί να απέτυχες στις εκλογές, αλλά τώρα είναι η ώρα που χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να ακουστεί στεντόρεια η φωνή σου.

Friday 6 March 2015

Τσιτσιρίγκας: «Φοβάμαι μη μας πηδήσουν το παιδί!»


Άξιος οικογενειάρχης ο Τσιτσιρίγκας. Οικογενειάρχης εδώ και δέκα χρόνια ο Καρδιτσιώτης – και πολύ ευτυχής γι’ αυτό! Και με ένα παιδί στην κατοχή του ο τυχερός πατέρας· ένα παιδί δώδεκα χρονώ. Πόση χαρά και ικανοποίηση έδινε ετούτο το παιδί στον Τσιτσιρίγκα! Αλλά, συνάμα, και πόσην αγωνία! Πάντα αγωνιούσε για τον μοναχογιό του ο Τσιτσιρίγκας. Αλλά, τελευταία, με τα πρόσφατα γεγονότα του 40χρονου παιδόφιλου, που έβαζε τα παιδάκια μέσα στο βαν, δελεάζοντάς τα με καραμέλες και γκοφρέτες, μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά του τίμιου πατέρα. Και η αγωνία κορυφώθηκε όσο ποτέ άλλοτε. «Φοβάμαι για το παιδί!» εκμυστηρεύτηκε στη συμβία του ο Τσιτσιρίγκας. «Ο γιος μας είναι ένα υγιές παιδάκι, παχουλό. Θρεμμένο και όμορφο. Φοβάμαι ότι μπορεί να δελεάσει τίποτε παιδραστές. Τρέμω, Γεωργούλα μου, στην σκέψη ότι μπορεί να μας το πηδήσουν!». Η σύζυγος, ωστόσο, καθησύχασε τον σύζυγο. Του επεσήμανε ότι οι Τσιτσιριγκαίοι, ως καλοί γονήδες και πειθαρχημένοι, θα είναι πάντα κοντά στο παιδί. Σαν φύλακες άγγελοί του. Η επισήμανση αυτή καθησύχασε κάπως τον αγωνιούντα Τσιτσιρίγκα. Συν το γεγονός ότι το ήθος που βασιλεύει στην πόλη της Καρδίτσας, ήθος πλέριο, λογικά εμποδίζει κάθε παιδεραστικό κίνδυνο εις βάρος του στρουμπουλού Τσιτσιρίγκα υιού.

Wednesday 4 March 2015

Επανεξελέγη πανηγυρικά ο Μανώλης ο Παλάσκας!


Γιομάτη από ποδοσφαιρικά σωματεία είναι η Καρδίτσα. Τόσα ποδοσφαιρικά σωματεία δεν έχει ματαδεί ανθρώπου μάτι! Η Καρδίτσα, άλλωστε, έχει αποδείξει, και μάλιστα περίτρανα, ότι ξέρει προς τα πού να στρέφει το ενδιαφέρον της. Και το ποδόσφαιρο –το τοπικό ποδόσφαιρο– βρίσκεται μέσα στην καρδιά του εκλεπτυσμένου Καρδιτσιώτη. Τα σωματεία, όμως, δεν έχουν να κάνουν μονάχα με το κλότσημα της μπάλας. Θέλουν και δημοκρατία! Να μπορούν να φκιάνουν συλλόγους, να έχουν συνδικαλισμό, να κάμουν και εκλογές – να αποφασίζουν δημοκρατικά προς τα πού θα πάνε! Μια τέτοια διαδικασία, μια πραγματική γιορτή της δημοκρατίας, διεξήχθη πρόσφατα. Γιατί τα σωματεία της Καρδίτσας ήθελαν και προεδρείο. Και πρόεδρος, για μια ακόμη φορά, εξελέγη ο Μανώλης ο Παλάσκας – ο σημαντικός Μανώλης Παλάσκας. Και οι Καρδιτσιώτες ποδοσφαιράνθρωποι των τοπικών σωματείων πανηγυρίζουν. Όχι μονάχα γιατί έχουν και πάλι πρόεδρο. Αλλά γιατί συμμετείχαν κι αυτοί στην εκλογή, με δημοκρατικές διαδικασίες. Γιατί εψήφισαν. Γιατί έχουν στα χέρια τους τη δύναμη της ψήφου και μπορούν να αποφασίζουν!

Sunday 1 March 2015

Έκοψε πίτα η ΕΛΜΕ Καρδίτσας (πού αλλού;) στο Παυσίλυπο!


Η ΕΛΜΕ των Καρδιτσιωτών καθηγητών, προχθές, ένα βράδυ βροχερό αλλά συνάμα με πολλή ζεστασά, έκοψε την πίτα της – και μάλιστα στο ιστορικό Παυσίλυπο, εκεί που γίνονται όλα! Πάντα κοντά στις παραδόσεις (ακόμη και τις επαρχιώτικες, άνευ της παραμικρής ουσίας), οι Καρδιτσιώτες καθηγητές τήρησαν και φέτος τα «πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα» (όπως μας προτρέπουν, στερεοτυπικά, να γράφουμε και στο μάθημα της έκθεσης). Μωρέ τι πίτα ήταν αυτή! Πίτα αντάξια των Καρδιτσιωτών διδασκόντων. Μια πίτα τεράστια, θαρρείς από άλλον πλανήτη! Σημασία, όμως, δεν είχε η πίτα per se. Γιατί η όμορφη αυτή πίτα (και φυσικά η τελετουργική κοπή της) αποτέλεσε μονάχα μιαν αφορμή ώστε να μαζευτεί ο πνευματικός κόσμος της Καρδίτσας, τα μέλη δηλ. της ΕΛΜΕ, για ένα κοινωνικοπολιτικό gathering – μια «μάζωξη», όπως την χαρακτήρισε και εξέχον μέλος της αριστερών καταβολών. Μια μάζωξη που έδωσε τη δυνατότητα στους ΕΛΜΕτζήδες που ζουν και εργάζονται στον ευλογημένο τόπο της Καρδίτσας να τα πουν (έξω από τα δόντια) και να εκτονωθούν. Να καταγγείλουν τα στραβά κι ανάποδα του εκπαιδευτικού συστήματος, να γκρινιάξουν (δημιουργικά), να μιλήσουν για συνδικαλιστικά δικαιώματα του κλάδου τους και τέλος να συμφωνήσουν πως χρειάζονται «περισσότερα λεφτά για την παιδεία» – τουτέστιν μεγαλύτεροι μισθοί (γιατί οι καθηγητές υποφέρουν κλπ. κλπ.). Έκλεισαν λέγοντας πως πρέπει να δοθεί χρόνος στην νέα κυβέρνηση (την οποίαν, κατά συντριπτική πλειοψηφία, ψήφισαν οι καθηγητές μας και με τα δυο τα χέρια γιατί τους υποσχέθηκε ότι θα τους αυξήσει άμεσα τα μισθά) για να δούμε τι θα μπορέσει να κάνει μήπως και δώκει καμιά αύξηση. Το βέβαιον είναι ότι και αυτή η συγκέντρωση-μάζωξη έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και για πολλοστή φορά ότι η παιδείας μας –έστω και στην Καρδιτσιώτικη εκδοχή της– βρίσκεται πάντα σε καλά χέρια.