Saturday 31 January 2015

Θανάσης ο Καρδιτσιώτης: «Φοβάμαι για τις καταθέσεις μου»!

 

Ο Θανάσης ο Καρδιτσιώτης δεν είχε άλλες επιλογές. Όπως ήδη γνωρίζουμε, αποφάσισε να ψηφίσει ΝΔ (και Σπύρο Ταλιαδούρο). Και δεν δείχνει, ακόμη και σήμερα, ούτε στιγμή να το μετανιώνει. «Τον συμπαθώ τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το κρύψω. Μιλάει μες στην καρδιά μου. Μες στην καρδιά του απλού κόσμου, του άνθρωπου της διπλανής πόρτας. Σίγουρα θα τον εψήφιζα κιόλας, αν δεν φοβόμουν για τις καταθέσεις μου!» εκμυστηρεύεται ο Θανάσης. «Αλλά με τις καταθέσεις, με τις οικονομίες τόσων χρόνων, δεν πρέπει κανείς να παίζει!» συμπληρώνει με πάθος. «Και τώρα; Τι κάνουμε τώρα; Με αυτή την αναστάτωση που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μανούλα μ’! Ένας Θεός ξέρει τι θα γενεί!» προειδοποιεί ο Καρδιτσιώτης. «Το νου σας στις καταθέσεις μας βρε! Τον νου σας στον ίδρωτα του απλού κοσμάκη! Εγώ χίλια ευρώ έχω στην τράπεζα, στην ΕΘΝΙΚΗ. Μπορεί να μην είναι πολλά. Σ’ αυτές τις εποχές, όμως, δεν τα λες και λίγα!» προσθέτει. «Κοιτάξτε βρε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ να προφυλάξετε τις οικονομίες του κοσμάκη! Δεν είναι καιρός βρε να παίζουμε με τέτοια θέματα!» κρούει ηχηρά τον κώδωνα του κινδύνου, γιομάτος αγωνία, ο Θανάσης ο Καρδιτσιώτης. 

Friday 30 January 2015

Σπυρούλα η Καρδιτσιώτισα: «Θέλω να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ»!

 

Η Σπυρούλα η Καρδιτσιώτισα, εκτός από καλλιτεχνικότητα έχει και πλέρια πολιτικότητα. Και δείχνει να γνωρίζει καλά και τα πολιτικά θέματα – τουλάχιστον όσο καλά γνωρίζει και τα καλλιτεχνικά. Για τούτο και έλαβε τις αποφάσεις της. Αποφάσεις το δίχως άλλο σημαντικές που, με την ωριμότητα που τις διακρίνει, μπορούν να ανατρέψουν πράματα, μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες και καταστάσεις. «Την επόμενη Κυριακή θα πάω να ψηφίσω. Και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ!» δηλώνει με περηφάνεια η Σπυρούλα (παραβλέποντες ότι οι εκλογές έχουν ήδη γίνει). «Γιατί πιστεύω ότι μόνον έτσι θα έρθουν οι μεγάλες ανατροπές!» προσθέτει. «Είμαι ποιήτρια καλλιτέχνις και γι’ αυτό βαθιά αριστερή!» σημειώνει με μια δήλωση που δεν κρύβει εκπλήξεις. «Και θέλω να γενούν μεγάλες αλλαγές, αλλαγές ριζοσπαστικές! Θέλω να υπάρχει αθρωπιά! Θέλω στο κέντρο τον Άθρωπο, μωρέ!» διακηρύσσει με στεντόρεια Καρδιτσιώτικη φωνή. «ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και ο αγαπημένος μου, ο Χόντζα. Για την ώρα απλά στηρίζει. Σύντομα όμως θα τον ψηφίζει κιόλας, όταν η νέα κυβέρνηση του Λαού θα του δώκει πλήρη δικαιώματα!» προσθέτει με ενθουσιασμό. Η Σπυρούλα οραματίζεται να ανοίξουν και δουλίτσες στο καλλιτεχνικό στερέωμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώκει βάση στις τέχνες. Να φάμε επιτέλους κι εμείς ένα κομμάτι ψωμί!» λέει. Γιατί η Σπυρούλα έχει και ανάγκες: «Δε θέλω μονάχα να ζω για να τρώω και να δουλεύω. Θέλω και ποιότητα ζωής που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μου δώκει! Θέλω να μπορώ να βγαίνω με τους φίλους και και για ένα πιοτό βρε αδελφέ! Να ζήσω κι εγώ σαν άθρωπος!» ξεκαθαρίζει. «Θα ψηφίσω την Κυριακή που μας έρχεται ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί θέλω γενναία διαπραγμάτευση! Λεβέντικη! Γιατί ποθώ δημοκρατία και ελευθερία! Γιατί οραματίζομαι οι αποφάσεις να παίρνονται από τα κάτου, από τον απλό άθρωπο!» ολοκληρώνει ετούτη τη σημαντική κατάθεση ψυχής η Σπυρούλα απ’ την Καρδίτσα. 

Tuesday 27 January 2015

Πέθανε προτού προλάβει να ψηφίσει το «Ποτάμι»!


Ένα από τα περίεργα παιχνίδια της τύχης επεφύλαξε η ζωή στον 55χρονο Μηνά Καυχίτσα, τον Καρδιτσιώτη εμποροϋπάλληλο. Αφαιρώντας του τη ζωή ξημερώματα Κυριακής, ημέρα των εκλογών, και εμποδίζοντάς τον, εκ των πραγμάτων, να ψηφίσει το αγαπημένο του Ποτάμι! «Ο Μηνάς ήταν οπαδός των μεγάλων αλλαγών που θα εκσυγχρόνιζαν τη χώρα. Ήταν ένας Ευρωπαίος, αν και Καρδιτσιώτης…» εκμυστηρεύεται η σύζυγός του, Μαρία. «Ήθελε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Και γι’ αυτό είχε αποφασίσει να ψηφίσει Ποτάμι!» προσθέτει βουρκωμένη. Ο Μηνάς ο Καυχίτσας είχε ξυπνήσει από πολύ νωρίς την Κυριακή των εκλογών, γιατί ήθελε να ψηφίσει από τους πρώτους, για το καλό. Τον πρόλαβε, όμως, ο θάνατος… Το Ποτάμι μπορεί να έχασε μια ψήφο. Ωστόσο, με την ψυχική δύναμη που δίνει στο σημαντικό αυτό νέο κόμμα το πάθος με το οποίο επιθυμούσε να το ψηφίσει ο μακαρίτης ο Καυχίτσας, μοιάσει να κέρδισε πολύ περισσότερα σε ηθικό επίπεδο.

Sunday 25 January 2015

Οι Καρδιτσιώτες νιώθουν πανέτοιμοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους!


Ιερή μέρα η σημερινή, ημέρα εκλογών, ημέρα που παραδοσιακά (και με ούλες τις επισημότητες) εκφράζεται ο γίγαντας Λαός. Έτσι και ο Καρδιτσιώτικος Λαός, Λαός βεριτάμπλ, Λαός 100%, ετοιμάζεται, από τα ξημερώματα ήδη, έγκαυλος από δημοκρατικό πάθος, να ασκήσει το αδιαπραγμάτευτο δημοκρατικό του δικαίωμα να ψηφίσει. Να αποφασίσει για το τι θα γίνει. Να δώκει κατευθύνσεις. Να επιλέξει, όπως πάντα, τους εκλεκτούς του. Με την γνώση, την ωριμότητα, την ανιδιοτέλεια που τον χαρακτηρίζει, που χαρακτηρίζει κάθε Λαό, θα μας πει, και μάλιστα εκκωφαντικά, σπάζοντάς μας τα τύμπανα (εκτός από τους όρχεις), προς τα πού θα πάν’ τα πράγματα. Εντοπίζοντας τις κρίσιμες διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά (και απολύτως όμοια) κόμματα της μετριότητας. Που είναι όλα τους (εντελώς αναπόφευκτα) πλασμένα από τα σκατένια υλικά του σοφού Λαού. Αλλά οι μαζάνθρωποι της εκλογολαγνείας ζουν πάντα με τις ζωτικές τους αυταπάτες. Όχι λοιπόν, ο Καρδιτσιώτης, ο Έλληνας, δεν αρκείται στο να είναι ένας καλός υπήκοος. Να φυτεύει πατάτες, να μαζεύει ελιές, να σοβατίζει. Όπως ίσως θα ταίριαζε στις προδιαγραφές του. Θέλει και να αποφασίζει. Γιατί πιστεύει ότι το μπορεί. Δικαίωμά του. Ένα δικαίωμα που η Δημοκρατία, η μαζική Δημοκρατία, του το χαρίζει απλόχερα. Γιατί αυτός είναι ο θρίαμβος της μαζικοδημοκρατικής συνθήκης: να μπορείς να αποφασίζεις για το που πάν’ τα πράγματα (και στη συνέχεια να επιρρίπτεις πάντα τις ευθύνες αλλού) ακόμη κι αν είσαι ένας Τίποτας. Ακόμη κι αν είσαι ένας Καρδιτσιώτης!

Friday 23 January 2015

«Όλοι το Σάββατο στο Παυσίλυπο να καταγγείλουμε τα στραβά και τα παράλογα!» λέει το Εργαστήρι Δημοκρατικής Τέχνης Καρδίτσας


Τέλος της προεκλογικής περιόδου και το Σάββατο προσφέρεται ως μια μέρα αφουγκρασμού για τους Καρδιτσιώτες, αλλά φυσικά και για τους πανέλληνες, ώστε να ψηφίσουν ό,τι το καλύτερο. Ενδιαφέρουσα αναμφίβολα η πρωτοβουλία που πήρε το σημαντικό Εργαστήρι Δημοκρατικής Τέχνης Καρδίτσας να καλέσει όλους τους δημοκρατικά αισθανόμενους και σκεπτόμενους Καρδιτσιώτες, το Σάββατο, στο Παυσίλυπο, για ένα αυθεντικά λαϊκό γλέντι! «Μάζωξη δημοκρατίας και αλληλεγγύης» είναι ο επίσημος τίτλος της ελπιδοφόρας εκδήλωσης. «Το είχαμε πραγματικά ανάγκη ένα τέτοιο γλέντι!» δηλώνει χωρίς περιστροφές η Παναγούλα Δάλα, η δημοκρατική Καρδιτσιώτισα νηπιαγωγός. «Θα εκτονωθούμε ετούτες τις δύσκολες ώρες, θα καταγγείλουμε με πολύ χιούμορ τα στραβά και τα παράλογα της εποχής, αλλά θα γίνει και μια καλή ζύμωση εν όψει της κάλπης…» προσθέτει με ενθουσιασμό. Το πολύ δραστήριο Εργαστήρι καλεί όλους τους συμμετέχοντες να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν σε φαΐ και πιοτό, αφού θα λειτουργήσει η δημοκρατική μέθοδος του ρεφενέ: «Γυρεύουμε απλά πράγματα, σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθένα. Λίγο τσίρο, καμιά λακέρδα, τίποτα ελιές, μυτζήθρα, καμπόση φέτα, και φυσικά άφθονο κρασί χύμα, ούζο αλλά και το αγαπημένο μας τσίπουρο. Θα έχουμε και ρακόμελο!» δηλώνει ευτυχής η υπεύθυνη της διοργάνωσης Φιλίτσα. Το γλέντι θα αρχινίσει από τις δυο το μεσημέρι και όπου μας βγάλει, ακόμη και μέχρι το ξημέρωμα!» διευκρινίζει ο Θωμάς, ο γραμματέας σε τούτο δω το σημαντικό εργαστήρι. «Και φυσικά δεν πρόκειται να λείψει η μουσική. Η Αλληλέγγυα Κομπανία, από την Καρδιτσομαγούλα, θα μας χαρίσει απλόχερα ρεμπέτικες μελωδίες! Ο Μηνάς στο μπουζούκι, ο Βάιος στον μπαγλαμά, ο Βαγγέλης στο ακορντεόν και η Βαϊούλα στο τραγούδι θα υψώσουν το κέφι μέχρι τον ουρανό!» ξεκαθαρίζει. Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να λείψει από αυτή την πολλά υποσχόμενη σαββατιάτικη εκδήλωση, αυτό το γιορτάσι δημοκρατίας και αλληλεγγύης που τόσο έχει ανάγκη η τόσο ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια Καρδιτσιώτικη ψυχή. 

Wednesday 21 January 2015

Κάθε 20 μέρες αλλάζουν πιτζάμες οι Καρδιτσιώτες!


Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του Συλλόγου Υγείας Θεσσαλίας, οι Καρδιτσιώτες αλλάζουν πιτζάμες κάθε είκοσι μέρες – χονδρικά κάθε τρεις εβδομάδες! Επί τρεις εβδομάδες δηλ. οι Καρδιτσιώτες φορούν τις ίδιες πιτζάμες! Με ό,τι αυτό σημαίνει σε συσσώρευση ιδρώτα (τίμιου Καρδιτσιώτικου ίδρωτα), μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών απάνου στο ύφασμα της συνθετικής πιτζάμας (συνθετικές πιτζάμες προτιμούν κατά 95% οι Καρδιτσιώτες!). Αν, μάλιστα, ετούτο το ερευνητικό δεδομένο συνδυαστεί και με εύρημα παλαιότερης έρευνας σύμφωνα με το οποίο οι Καρδιτσιώτες αλλάζουν και εσώρουχα κάθε πέντε (!) μέρες, ομιλούμε για μια έκρηξη βρώμας – βρώμα και των γονέων! Η Καρδίτσα, πόλη επαρχιακή, ασφαλώς ουδέποτε διατηρούσε αγαθές σχέσεις με την καθαριότητα. Ωστόσο, φρονούμε ότι τώρα, στον 21ο αιώνα, κάτι τις θα πρέπει να αλλάξει απάνου στο συγκεκριμένο θέμα. Οι Καρδιτσιώτες έχουν δείξει ότι όταν θέλουν, μπορούν. Έστω κι αν ομιλούμε για την καθαριότητα, έναντι της οποίας, όπως είναι γνωστό, δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα. 

Tuesday 20 January 2015

Θανάσης ο Καρδιτσιώτης: «Δεν θα ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορεί να μου πάρει τις καταθέσεις!»


Ο Θανάσης ο Καρδιτσιώτης πέντε μέρες πριν από τις εκλογές και δείχνει αποφασισμένος. Δεν είχε νόημα να το αρνηθεί: έπαιζε αρκετά με την ιδέα του να ψηφίσει, όπως τόσες μάζες λαού, ΣΥΡΙΖΑ  ετούτη τη φορά «για να μου δώκουν πίσω τις μειώσεις των μισθών» όπως έλεγε χαρακτηριστικά (και εντελώς ανθρώπινα). Δημόσιος υπάλληλος ο Θανάσης, έδειχνε να μην αντέχει την μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των δώρων, αλλά και τη μείωση του εφάπαξ. Κάτι όμως τον φόβισε. Κι έδειξε τελικά ν’ αλλάζει γνώμη. «Μπα, θα το ρίξω και πάλι στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όπως πάντα. Φοβάμαι ότι αν ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, θα μου πάρουν οι αριστεροί τις καταθέσεις!» σκέφτηκε ο Θανάσης. Και ετοιμάζεται, και τούτη τη φορά, να ψηφίσει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  (και Σπύρο Ταλιαδούρο) για να έχει εξασφαλισμένα τα 1250 ευρώ που έχει κατατεθειμένα στην ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα. «Οι καιροί δεν σηκώνουν ρίσκα!» σκέφτεται με επαρχιώτικη ωριμότητα ο Θανάσης. «Ε όχι και να χάσω τις οικονομίες μιας ζωής!» προσθέτει με Καρδιτσιώτικη αποφασιστικότητα που εκπλήσσει.

Sunday 18 January 2015

Καρδιτσιώτης χέστηκε πάνω του μόλις άγγιξε τον Τσίπρα!


Μεγάλο το τρακ του Παναγιώτη του Καρδιτσιώτη ετούτη την Κυριακή. Θα έβλεπε τον Τσίπρα που θα ερχόταν να μιλήσει, στο πλαίσιο των αναγκαστικών προεκλογικών υποχρεώσεων, και στους επαρχιώτες της Καρδίτσας! Ο Παναγιώτης θα ήταν εκεί! – αυτό δεν σήκωνε συζήτηση. Ήταν αποφασισμένος να δώσει το «παρών»! – χωρίς αμφιβολία. Ώρες είχε στηθεί, μες στο κρύο, για να δει το ίνδαλμά του – εκείνον τον Ηγέτη που θα έφερνε, μια κι έξω, την πολυπόθητη Αλλαγή. Κρύωσε πολύ ο Παναγιώτης ο Καρδιτσιώτης περιμένοντας, αλλά άξιζε τον κόπο. Γιατί με το που, επιτέλους, πλησίασε ο Τσίπρας, εν μέσω ζωηρών Καρδιτσιώτικων χειροκροτημάτων, ο Παναγιώτης στριμώχτηκε και έλαβε την κατάλληλη θέση για να τον χαιρετίσει. Ήσαν και άλλοι προοδευτικοί και δημοκρατικοί Καρδιτσιώτες εκεί. Το πόπολο αποθέωνε τον νεαρό Τιμονιέρη. Οι δυνατές ιαχές παρήγαγαν μια έντονη οσμή δυσώδους Καρδιτσιώτικου χνώτου. Η συγκίνηση δεν περιγράφεται. Ο Ηγέτης πλησίαζε. Του κόπηκαν τα ποδάρια του Παναγιώτη εν όψει του κρίσιμου συναπαντήματος. Ήταν, όμως, τέτοια η πολυκοσμία, που ο Καρδιτσιώτης δεν μπόρεσε τελικά να κάνει χειραψία με το ίνδαλμα και σωτήρα του. Ωστόσο, κατάφερε και τον άγγιξε, φευγαλέα, στην πλάτη, φωνάζοντάς του: «Αλέξη μ’, προυχώρα γερά! Η αλλαγή είναι σιμά! Ο απλός λαός είναι μαζί σ’!». Ο Αρχηγός τού χαμογέλασε συγκαταβατικά προτού τον προσπεράσει. Πάνω εκεί ήταν που ο Παναγιώτης ο Καρδιτσιώτης χέστηκε! Σίγουρα μεταφορικά. Αλλά, δυστυχώς, και κυριολεκτικά. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ένιωσε το σώβρακό του να πλημμυρίζει! Να ’ταν, άραγε, από το δέος; Ή μήπως από κρύωμα λόγω του «περίμενε»;  Ίσως κι από τα δύο... Ο (χεσμένος – μεταφορικά και κυριολεκτικά) Παναγιώτης δεν άκουσε τελικά την βαρυσήμαντη ομιλία. Ήπρεπε να φύγει, άρον-άρον, για να αλλάξει σώβρακο και παντελόνι. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, ήξευρε –και το ήξευρε καλά– ότι η ώρα της Αριστεράς είχε φτάσει· ότι η στιγμή για την μεγάλη Αλλαγή, και με την δική του πολύτιμη ψήφο, ήταν κοντά…

Friday 16 January 2015

Αλβανός γαμούσε Καρδιτσιώτισα! Έξαλλοι οι γονείς της!

  

Αλβανός γαμούσε Καρδιτσιώτισα από τις αρχές του νέου έτους! Με αποτέλεσμα, μόλις το πληροφορήθηκαν (εντελώς τυχαία) οι γονείς της, να αντιδράσουν, καίτοι άνθρωποι ήρεμοι, με έξαλλο τρόπο. Ο Χότζα, αλβανός υπήκοος και κάτοικος Καρδίτσας, συνήψε σχέσεις, τις τελευταίες μέρες, με την Σπυρούλα την Καρδιτσιώτισα, την κοπέλα με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες. Το ερωτευμένο ζευγάρι προσπαθούσε να κρατήσει κρυφή τη σχέση, φοβούμενο «τι θα πει ο κόσμος». Ωστόσο, η σχέση έγινε τελικά γνωστή, μιας και το πάθος αμφοτέρων των νέων δεν μπόρεσε κρύψει την ύπαρξη έρωτα. Ειδικά η Σπυρούλα είχε μεγάλην ανάγκη τον έρωτα – ανάγκη ψυχική και σωματική. Αλλά κι ο Χότζα δεν πήγαινε πίσω. «Είχα μήνες να γαμήσω. Καμιά κοπέλα καμιάς εθνικότητας δεν πάει με Αλβανό. Μόνο με Καρδιτσιώτισες έχουμε κάποια τύχη. Η Σπυρούλα μού έκατσε σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, στο Παυσίλυπο, κι από τότε είμαστε μαζί!» δηλώνει. Για να προσθέσει απογοητευμένος: «Δεν πίστευα ότι οι γονείς της Σπυρούλας θα αντιδρούσαν έτσι. Πίστευα ότι θα έδειχναν μεγαλύτερη κατανόηση. Γιατί, στο κάτω-κάτω, και οι Καρδιτσιώτες, οι Αλβανοί της Ελλάδας είναι...».

Thursday 15 January 2015

Σπύρος Ταλιαδούρος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει από τους Καρδιτσιώτες το κυνήγι»!


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει, για μια ακόμη φορά, ο σημαντικός βουλευτής Καρδίτσης, Σπύρος Ταλιαδούρος. Και φυσικά τον κρούει, και μάλιστα με περίσσια δύναμη, με αφορμή κάποια επικείμενη ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ. Ετούτη τη φορά η καρδιά του Ταλιαδούρου σκιρτά με ειλικρινή αγωνία για το θέμα του κυνηγίου. «Θα μπορούν οι Καρδιτσιώτες να απολαμβάνουν και μετά τις εκλογές το αγαπημένο τους κυνήγι;» – αυτό ταλανίζει την ψυχή και το μυαλό του Σπύρου. «Όχι!» είναι η απάντηση που δίνει ο ίδιος στην κρίσιμη ερώτηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας κόψει και το κυνήγι!» διακηρύττει. Αυτή είναι η πεποίθηση του Ταλιαδούρου. Και επιθυμεί να τη διατυμπανίσει προς όλους τους Καρδιτσιώτες. Τους Καρδιτσιώτες που διψούν για συμμετοχή στην ευγενή κυνηγετική ενασχόληση. «Μόνο ψηφίζοντας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα μπορείτε να κυνηγάτε απρόσκοπτα! Μόνο ψηφίζοντας Σπύρο Ταλιαδούρο θα μπορείτε να ντουφεκάτε ελεύθερα!». Και οι Καρδιτσιώτες φίλοι του κυνηγίου, οι νοήμονες επαρχιώτες εκ Καρδίτσης, είναι πλέον αποφασισμένοι να ψηφίσουν Ταλιαδούρο δαγκωτό. Για να αντιπροσωπευθούν επάξια και την ερχόμενη σεζόν από τον Καρδιτσιώτη τιτάνα (όχι ως προς το φυσικό, αλλά ως προς το πολιτικό ανάστημα) της πολιτικής.

Tuesday 13 January 2015

Τον παίζουν οι Καρδιτσιώτες αλύπητα για χάρη της Ισμήνης!

 

Ο αυνανισμός δεν είναι κάτι ξένο προς τους Καρδιτσιώτες – τόσο με την μεταφορική όσο και με την κυριολεκτική του έννοια. Τα ίχνη είναι συχνότατα εμφανή ακόμη και στο ύφος του μέσου Καρδιτσιώτη. Το αυτοϊκανοποιούμενο πρόσωπο μαρτυράει από μακριά ότι έχει προηγηθεί έντονος, ακαταπόνητος, ασταμάτητος αυνανισμός. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στο ρεπερτόριο των περισσότερων τέκνων της Καρδιτσιώτικης γης η μαλακία, μαζί με το φαί και τη μπάλα, κατέχει περίοπτη θέση. Τελευταίο σουξέ στις φανατασιώσεις του Καρδιτσιώτικου ανδρικού πληθυσμού είναι το μοδέλο που ακούει στο όνομα Ισμήνη Νταφοπούλου. Η Ισμήνη η Καρδιτσιώτισα, μέχρι πρότινος μια απλή δασκαλίτσα εκ Καρδίτσης και τώρα πρωταθλήτρια της πασαρέλας, μπόρεσε και βγήκε από τα ασφυκτικά εγχώρια σύνορα. Αλλά ταυτόχρονα μπόρεσε και μπήκε στα όνειρα των Καρδιτσιωτών. Αλλά μπήκε και μέσα στη χούφτα τους, νοερώς οπωσδήποτε, αφού οι περισσότεροι Καρδιτσιώτες, επαρχιώτες τοπικιστές μέχρι το μεδούλι, τον παίζουν πλέον μονάχα για χάρη της! Αποδιώχνοντας κάθε άλλο υλικό που θα μπορούσε, φαντασιωσικά, να τους χαρίσει μια γενναία, ικανοποιητική ανακούφιση. Πρόκειται για ένα παίξιμο ηρωικό, αλύπητο, πέρα από κάθε όριο. Πρόκειται για ένα παίξιμο Καρδιτσιώτικο, τουτέστιν μέχρι ματώματος. Γιατί ο Καρδιτσιώτης, και στη μαλακία ακόμη, του δίνει και καταλαβαίνει!

Sunday 11 January 2015

«Είμαι κι εγώ Σαρλί» βροντοφωνάζουν οι Καρδιτσιώτες!


Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Καρδίτσα από αυτή τη φρενίτιδα δημοκρατίας, αυτό το πανηγύρι ελευθερίας με αφορμή τα γνωστά με το περιοδικό Charlie Hebdo. (Άλλωστε, τι είναι η ετούτη η μικρή, ασήμαντη Θεσσαλική πόλη παρά μια μικρογραφία της Ελλάδας...) Ανάθεμα, βέβαια, κι αν υπάρχουν καμιά δεκαριά άτομα στην Ελλάδα που να ξέρουν περί ποίου περιοδικού πρόκειται – ένα ανιαρό, ιδεοληπτικό έντυπο του κώλου γεμάτο αριστερίστικες ψευτοεπαναστατικές εξυπνάδες, κλαταρισμένο από αφελή «αντισυστημική» μονομέρεια, παιδαριώδη ελαφρότητα και ακαταμάχητο φανατισμό. Όμως τι σημασία έχει; Ο κόσμος δεν οδύρεται υποστηρίζοντας το εν λόγω περιοδικό. Αντιδρά μαζικά (και ασφαλώς συναισθηματικά), γιατί αυτό επιτάσσει η δημοκρατική του συνείδηση. Γιατί η ταϊζόμενη με εύπεπτες κοινοτοπίες μάζα, όπως είναι γνωστό, διψάει για λευτεριά! Έτσι και οι Καρδιτσιώτες. Η Καρδιτσιώτικη καρδιά τους δεν αντέχει τη στέρηση της ελευθερίας της έκφρασης. Ούτε και τη βία, όταν πλήττει την ισηγορία. Γι’ αυτό και, βασιζόμενοι σε επιπόλαιες αναλύσεις αστοιχείωτων, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Παυσίλυπο (αλλά και όπου αλλού μπορούσαν), με αυτοσχέδια πλακάτ στα χέρια, προκειμένου να ενώσουν και τις δικές του Θεσσαλικές φωνές διαμαρτυρίας βροντοφωνάζοντας, με την χαρακτηριστική ιδιότυπη προφορά τους, «Είμαι κι εγώ Σαρglί»! Είναι βέβαιο ότι και η δική τους φωνή, που βγαίνει μέσα από την φλεγόμενη για λευτεριά και δημοκρατία Καρδιτσιώτικη καρδιά τους, θα ενωθεί με τις φωνές ολάκερου του (χειραγωγούμενου μέσω του θυμικού) πλήθους, για να βάλει επιτέλους ένα οριστικό τέλος σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης. Γιατί η παλλόμενη στους ρυθμούς της ευαισθησίας Καρδιτσιώτικη καρδιά, η Ελληνική καρδιά, όταν μιλά, μπορεί και κάνει τη διαφορά.

Saturday 10 January 2015

Οι Καρδιτσιώτες γίνονται ευδαίμονες μέσα από το πολύ και φτηνό φαΐ!


Είναι ένα από τα όπλα εκείνα που κάνουν ισχυρή την Καρδίτσα! Αλλά και ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης! Μιλούμε ασφαλώς για το φαΐ της. Να σκας από φαΐ στην Καρδίτσα. Να ντερλικώνεις. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Αυτό είναι το φαΐ της Καρδίτσας! Για το οποίο όλοι οι Καρδιτσιώτες υπερηφανεύονται και κομπορρημονούν. Όχι κι άδικα, εδώ που τα λέμε. Γιατί δεν είναι και λίγο να ξέρεις να απολαμβάνεις το πολύ φαΐ. Και όταν μιλούμε για φαΐ, μιλούμε ασφαλώς για κρέας. Κρέας μπόλικο· ατελείωτο· αλλά συνάμα και φτηνό, ώστε να μην τίθενται προσκόμματα στην πλέρια κατανάλωσή του. Οι Καρδιτσιώτες είναι πρώτοι στο φαΐ! – είναι γνωστό αυτό. Πρωταθλητές στο πολύ φαΐ! (για το καλό δεν ξέρουμε…) Οι Καρδιτσιώτες ξέρουν να γεύονται τη ζωή· ίσαμε το μεδούλι. Και η γνώση της τέχνης όχι μόνο του ζην αλλά και –κυρίως– του ευ ζην περνάει μέσα από το στομάχι· από το πολύ και φτηνό φαΐ – το μέσο που οδηγεί με χαρακτηριστική ασφάλεια στην Καρδιτσιώτικη βερσιόν της ευδαιμονίας.

Friday 9 January 2015

Τον αντιμετώπισαν ρατσιστικά γιατί ήταν Καρδιτσιώτης!


Κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης έλαβε χώρα σήμερα στην πρωτεύουσα. Θύμα, ο 35χρονος Βάιος Κατσιάρας, ένας συμπαθέστατος Καρδιτσιώτης που βρισκόταν για δουλειές στην Αθήνα. Μερικά ψώνια από κατάστημα ρούχων γύρεψε ο Θεσσαλός οικογενειάρχης και μια ξεκούραση με καφέ και κάποιο σνακ. Στο ζαχαροπλαστείο που εκάθισε να ξαποστάσει διαμαρτυρήθηκε για την τιμή του καφέ, αλλά τον επρόδωσε η προφορά του. «Βρε άει στο διάολο που σου φαίνεται και ακριβός ο καφές! Από πού είσαι ρε βλάχο; Σαν Καρδιτσιώτης ακούγεσαι!» του είπε εκνευρισμένος ο καταστηματάρχης. Να ανοίξει η γη να τονε καταπιεί ήταν ο Κατσιάρας. Ο Κατσιάρας που, υπερήφανος ων, μετά την αναίτια ρατσιστική αυτή επίθεση έσφιξε την καρδιά του και, αφήνοντας μισοτελειωμένον τον καφέ του, πήρε χολωμένος τον δρόμο της επιστροφής για την Καρδίτσα όπου ο καφές είναι φτηνός…

Wednesday 7 January 2015

Κόλπα Καρδιτσιώτικα…


Ο θείος ο Σωτήρης, βέρος Καρδιτσιώτης, είχε αποφασίσει κάποτε να έλθει από την Καρδίτσα στην πρωτεύουσα για αγορά μιας 14άρας τηλεόρασης. Νόμιζε ότι θα την έβρισκε πιο φθηνή στην Αθήνα. Και φυσικά μας αγγάρεψε να τον συνοδεύσουμε. Καταπίνοντας την ντροπή που υπάρχει πάντα μέσα σου όταν συνοδεύεις έναν ενοχλητικό, κουτοπόνηρο επαρχιώτη στα καταστήματα, δεχθήκαμε – θέλοντας και μη. «Θα πάμε σε ένα μαγαζί που την έχω βρει φτηνότερα από παντού αυτή την Philips» (ήθελε και Philips ο Καρδιτσιώτης) μας είπε ο θείος. Ωστόσο, ο θείος ο Σωτήρης δεν αγόρασε αμέσως την μικρή τηλεόραση. Ήθελε να κάνει και τα παζάρια του. «Θα μου τη δώκεις σε μια καλύτερη τιμή!» είπε στον πωλητή. «Δυστυχώς, κύριε, δεν γίνεται. Αυτή είναι η τελική τιμή» απάντησε ο ευγενής υπάλληλος, χαμογελώντας, αναφερόμενος στην πράγματι χαμηλότατη τιμή. «Κάνε μου μια καλύτερη τιμή, γιατί θα πάω παρακάτου που την έχουν και φθηνότερα!» ανταπάντησε ο θείος ο Σωτήρης, με τυπικά Καρδιτσιώτικο τρόπο. «Τότε να πάτε παρακάτω, κύριε, να την πάρετε φθηνότερα» ήταν τα λόγια του (έτοιμου να εκραγεί από το πρήξιμο) υπαλλήλου. «Καλά, θα τηνε πάρω. Κι ας την έχεις ακριβή. Που να πηγαίνω τώρα παρακάτου…» ήλθε η τελική απόκριση του θείου του Σωτήρη, του Καρδιτσιώτη, με την τυπική, στενοκέφαλη και κουτοπόνηρη νοοτροπία της επαρχίας· του θείου του Σωτήρη, με την τυπική, στενοκέφαλη και κουτοπόνηρη νοοτροπία της Καρδίτσας!

Tuesday 6 January 2015

Καρδιτσιώτης είδε ιπτάμενο δίσκο!


Οι τρεις φίλοι Καρδιτσιώτες, φίλοι καρδιακοί, είπανε να το ρίξουν έξω χθες βράδυ. Να φύγουν οι σκοτούρες και τα βάσανα – έστω και προσκαίρως. Και δωσ’ του τσίπουρο, και δωσ’ του λουκάνικο. Ειδικά ο Κολτσίδας τού είχε δώσει να καταλάβει. Και κάποια στιγμή βγήκε επειγόντως από το ταβερνείο στο Αρτεσιανό, να τον χτυπήσει λίγο αέρας να έρθει στα συγκαλά του που είχε κλατάρει από το πολύ τσίπουρο, αλλά και για ένα λυτρωτικό κατούρημα στη φύση, αφού απ’ το πολύ πιοτί κινδύνευε, θαρρείς, να σκάσει η φούσκα του! Τη στιγμή της ανακούφισης, ο Κολτσίδας κίνησε το κεφάλι καταπάνω, κατά τον ουρανό. Και πριν προλάβει καλά-καλά να αδειάσει πλήρως, μπήκε φουριόζος στην ταβέρνα φωνάζοντας προς τους δύο φίλους του αλλά και τον ταβερνιάρη: «Ελάτε όξω, μωρέ, είδα ιπτάμενον δίσκο!». Ετούτη ήταν η τέταρτη φορά –αν ενθυμούνται καλά οι συμπότες / φίλοι– που ο Κολτσίδας δήλωνε ότι έβλεπε ιπτάμενο αντικείμενο. Και πιθανώς όχι η τελευταία.

Monday 5 January 2015

Μπουνταλάδες Καρδιτσιώτες αυτοπυροβολήθηκαν καθώς κυνηγούσαν!


Το κυνήγι, το ευγενές αυτό «άθλημα» που θάλλει σ’ ολάκερη την επαρχία, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ενασχόληση και στην Καρδίτσα. Σκληροί άντρες οι Καρδιτσιώτες, αδυσώπητοι, κυνηγούν με τα θεόρατα όπλα τους (αντιστρόφως ανάλογα, καθώς λέγεται, με το μέγεθος του οργάνου των) κάθε τι που περπατάει, πετάει και κολυμπάει – και μάλιστα μες το χιόνι. Κάτι παρόμοιο συνέβη και την Κυριακή, αφού μια ομάδα από Καρδιτσιώτες μαζεύτηκαν ψηλά, απάνου στην Αργιθέα, προκειμένου να παίξουν με τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Οι μπουνταλάδες αυτοί επαρχιώτες, όμως, φαίνεται να εμπερδεύθησαν κι έτσι ο ένας χτύπησε τον άλλον περνώντας τον για θήραμα. Αυτά, όμως, έχει το κυνήγι. Αυτά, φευ, έχει η Καρδίτσα.

Γιατί ο Δήμος Καρδίτσας δεν μοιράζει αλάτι!


Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, ενώ άλλοι δήμοι που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας έχουν ήδη αρχίσει και μοιράζουν αλάτι, ο δήμος Καρδίτσης παραμένει αδρανής στο θέμα της διανομής άλατος. Ίσως, όμως, και σ’ αυτό να υπάρχει μια λογική εξήγηση. Σύμφωνα με τις δικές πληροφορίες από αρμόδια χείλη, «ο δήμος επιθυμεί να μοιράσει αλάτι μην πέσουν και τσακιστούν οι κάτοικοι. Αλλά πολλοί από τη δημοτική αρχή φοβούνται μήπως οι Καρδιτσιώτες, αντίς να σκορπίσουν το αλάτι προς αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ορμήσουν και το φάνε!»…

Εργαστήρι Δημοκρατικής Τέχνης ιδρύεται στην Καρδίτσα!


Αυτό κι αν είναι είδηση – και μάλιστα άκρως ενθαρρυντική. Τέσσαρες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα Δημοκρατίας και Τέχνης Καρδιτσιώτες, η Σταυρούλα, ο Θόδωρος, η Σπυρούλα κι ο Παντελής, αποφάσισαν να ιδρύσουν Καρδιτσιώτικο Εργαστήρι Δημοκρατικής Τέχνης! Ασφαλώς αξιέπαινη μια τέτοια πρωτοβουλία. Με τεράστιο κόστος σε χρόνο, προσπάθεια και χρήμα από τη μεριά των τεσσάρων φιλότιμων Καρδιτσιωτών. Αλλά και με ανυπολόγιστα κέρδη για το κοινωνικό σύνολο! «Αποφασίσαμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα! Η Δημοκρατία μας χτυπιέται από παντού. Το ίδιο και η Τέχνη – η καλή Τέχνη. Πρέπει να τις προστατεύσουμε και να τις καλλιεργήσουμε. Πριν είναι πολύ αργά…» δήλωσε, με πραγματικό νοιάξιμο για τα κοινωνικοπολιτικά μας πράγματα, ο Παντελής, η «ψυχή» σε τούτο το σημαντικό εργαστήρι. Για να προσθέσει: «Η Τέχνη ή θα είναι Δημοκρατική ή δεν θα είναι Τέχνη!». Με τούτο δω το ρηξικέλευθο σχόλιο φάνηκε ότι η δημιουργική ομάδα της Καρδίτσας έχει πολλά βέλη στη φαρέτρα της! Και μπόλικο υλικό να προσφέρει! Μόνο αισιοδοξία γεννούν τέτοιες λαμπρές πρωτοβουλίες – πρωτοβουλίες grassroots, φτιαγμένες από τον απλό κόσμο, από έναν κόσμο που δείχνει ότι έχει πολλά να πει. Επιτέλους, ένα τέτοιο εργαστήρι, σαν το Εργαστήρι Δημοκρατικής Τέχνης, έλειπε από την πόλη της Καρδίτσας! Ένα λαϊκό, δημοκρατικό εργαστήρι που αφήνει υποσχέσεις για έργο σημαντικό!

Sunday 4 January 2015

Με σηκωμένα τα πουλιά υποδέχθηκαν πολλοί Καρδιτσιώτες τον Πρωθυπουργό!


Σε κατάσταση απόλυτου ερεθισμού διατελούντες, σε πλήρη στύση, υποδέχθηκαν αναρίθμητοι Καρδιτσιώτες τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στον ευλογημένο τόπο της Καρδίτσας. Τα Καρδιτσιώτικα πουλιά ήσαν σηκωμένα και παρατεταγμένα μέσα από τα παντελόνια ή τις φουστανέλες! Αφενός, λόγω του δέους, του πόθου και του θαυμασμού που γεννά στους επαρχιώτες η οποιαδήποτε επίσκεψη επώνυμου προσώπου προερχομένου από το «κέντρο». Αφετέρου, λόγω του ότι πάντα πλήθος από επαρχιώτες, πλήθος από Καρδιτσιώτες, ένιωθαν παραδοσιακά απεριόριστη έλξη προς κάθε βλαχοδεξιά έκφραση – απέραντο θαυμασμό προς το χρυσό Ελληνοπρεπές τρίπτυχο «παπάς, δάσκαλος, χωροφύλακας» και όποιον μπορεί αυθεντικά να το εκφράζει.

Saturday 3 January 2015

Εντυπωσιάστηκε ο Σαμαράς από τη Ματαράγκα!


Ένας ξέχειλος ενθουσιασμός κατέλαβε τον περιοδεύοντα στα θεσσαλικά χώματα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με το που πάτησε το πόδι στον στη μαγευτική Ματαράγκα! Μάλιστα, όσοι τον ξέρουν καλά κάνουν λόγο για έναν ενθουσιασμό πέρα από κάθε όριο! «Λάτρεψε ολόκληρη την Καρδίτσα ο Πρόεδρος. Αλλά η Ματαράγκα τού μίλησε κατ’ ευθείαν στην καρδιά!» εκμυστηρεύθηκε στενός συνεργάτης του. Αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έδειξε να φείδεται εγκωμίων για τον ευλογημένο τόπο. «Όσο υπάρχουν τόποι σαν την Καρδίτσα και τη Ματαράγκα, όσοι υπάρχουν Έλληνες σαν τους Καρδιτσιώτες και τους Ματαραγκιώτες, η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα!» δήλωσε δακρυσμένος, λίγο προτού αναχωρήσει για Λάρισα, ο εκ Καλαμάτας ορμώμενος Πρωθυπουργός.

Ασημίνα Σκόνδρα: «Θα βάλω μπροστά τα στήθη μου για την Ελλάδα μας, για την Καρδίτσα μας!»


Οι εκλογές έχουν αυξήσει την αγωνία όλων των πολιτευομένων, όλων των κομμάτων και υποκομμάτων. Οι πολιτευτές αγωνιούν για την κρισιμότητα των στιγμών – για το που θα πάει το έθνος κι ο Λαός! Η Ασημίνα Σκόνδρα ανήκει αναμφίβολα σ’ αυτή την κατηγορία, αφού δεν λέει να ησυχάσει ούτε στιγμή· αφού βρίσκεται πάντα εν εγρηγόρσει. Δείχνει να την ενοχλεί την Σκόνδρα η επικείμενη κυβερνητική αλλαγή. Δείχνει να την ενοχλεί βαθιά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την καταστροφή. Θα γκρεμίσει ό,τι χτίσαμε με τόσες θυσίες!» διατυμπανίζει. «Θέλω να κρούσω! Θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου!» προειδοποιεί η γνωστή για το Καρδιτσιώτικο φραμπαλάδικο ντύσιμό της, Ασημίνα. «Να κρούσω τον κώδωνα και να πω ότι κάποιοι παίζουν την Ελλάδα μας στα ζάρια. Θα τους αφήκουμε;» αναρωτιέται με απροσποίητο θυμό η Καρδιτσιώτισα πολιτεύτρια. «Εγώ, πάντως, δηλώνω παρούσα και σ’ αυτή τη μάχη. Και σ’ ετούτη την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση είμαι αποφασισμένη να βάλω μπροστά τα στήθη μου για την Ελλάδα μας, για την Καρδίτσα μας!» δηλώνει με αυταπάρνηση η συμπαθέστατη «θείτσα» της Καρδίτσας.

Friday 2 January 2015

Το φλουρί έπεσε στον Βαρελά!


Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο Παυσίλυπο για μια πρώτη κοπή πίτας αριστερών και δημοκρατικών πολιτών εν όψει και των εκλογών (θ’ ακολουθήσουν κι άλλες). Μία μόλις πίτα είχαν προμηθευτεί οι αγωνιστές, για λόγους οικονομίας από το LIDL, με φλουρί και τιμή στα 2,5 ευρώ, ένεκα κρίσης αλλά λόγω και αριστερών καταβολών. Το φλουρί έπεσε τελικά στον Βάιο Βαρελά! «Γούρι! Γούρι! Πάντα καλότυχος, Βάιο!» ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους. «Μακάρι να φέρει τύχη και στον Λαό μας, αλλά κυρίως στον απλό κόσμο της Καρδίτσας που υποφέρει από τα μέτρα της ολιγαρχίας!» δήλωσε συγκινημένος ο Καρδιτσιώτης αυτοδιοικητικός, κρατώντας με περηφάνια το κομμάτι της πίτας και επιδεικνύοντας και το φλουρί σηκώνοντάς το ψηλά με το χέρι. «Είναι κοντά η μεγάλη αλλαγή που θα φέρει ο Λαός μας! Η ελπίδα αρχίζει και αχνοφέγγει» δήλωσε ο λυρικός Βάιος. «Λίγες μέρες μείνανε μωρέ ίσαμε τη μεγάλη ανατροπή. Αγώνας σύντροφοι! Αδιάκοπος αγώνας κι όλα θα πάνε καλά! Γιατί αποτελεί θέληση Λαού!» συμπλήρωσε με συγκίνηση ο αποφασισμένος για όλα Βάιος.

Σπυρούλα η Καρδιτσιώτισα: θέλω να κάνω έρωτα!

 

Ο ερχομός του νέου χρόνου –κάθε νέου χρόνου– φέρνει αποτιμήσεις αλλά και στοχοθεσίες. Στο θέμα των αποτιμήσεων βγάζει καλό συμπέρασμα η νεαρή Σπυρούλα, η Καρδιτσιώτισα με την ευαίσθητη ψυχή και τις πνευματικές ανησυχίες: το 2014 δημιούργησε, όπως έχουμε ξαναδεί, όμορφα και ζεστά στιχουργήματα που μιλούν κατ’ ευθείαν στην καρδιά τ’ αθρώπου. Μερικά από δαύτα τα διάβασε στο Παυσίλυπο, ενώ δυο-τρία τα δημοσίευσε στον ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ! Για φέτος, όμως, αποφάσισε κάτι το διαφορετικό – να θέσει στόχο προσωπικό, έξω από την πνευματική έκφραση. «Αυτό που θέλω φέτο είναι να κάνω έρωτα!» δηλώνει Σπυρούλα. «Να περάσω σε ταξίδια πέρα από την ποίηση του λόγου, να νιώσω επιτέλους και την ποίηση του σώματος! Να γνωρίσω έναν άνδρα, τον άνθρωπό μου, και να νιώσω τον έρωτα βαθιά μέσα μου. Να αισθανθώ πώς είναι δυο σώματα να γενούν ένα!». Συγκινούν ετούτα τα βγαλμένα απ’ την καρδιά λόγια της 30χρονης Καρδιτσιώτισας – συγκινούν χωρίς πολλήν προσπάθεια. Και μακάρι τ’ όνειρό της, να κάμει έρωτα, να της το πραγματοποιήσει το ελπιδοφόρο 2015. Χαρίζοντας ευτυχία, ισορροπία και πληρότητα στη Σπυρούλα την Καρδιτσιώτισα.