Saturday 23 August 2014

Σκότωσαν Καρδιτσιώτη στη Φιλοθέη!


Με έκπληξη υποδέχθηκε το πανελλήνιο την είδηση της δολοφονίας του εκ Καρδίτσης ορμώμενου Βάιου Σ., εχθές το απόγευμα, στη Φιλοθέη Αττικής. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο θάνατος του άτυχου Καρδιτσιώτη οφείλεται σε βίαια πτώση του από τον δεύτερο όροφο μονοκατοικίας του αθηναϊκού προαστίου έπειτα από σμπρώξιμο. Ως θύτες φέρονται οι Δημήτριος και Ελένη Π., κάτοικοι Φιλοθέης. «Ήταν ήσυχοι και αξιόλογοι άνθρωποι. Μας εξέπληξε το συμβάν. Ποτέ δεν είχαν δώσει δικαιώματα...», σχολιάζει ο Μ.Κ., γείτονας του ζεύγους. «Δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι η μονάκριβη κόρη τους, Μαρία, τους είχε μόλις πρόσφατα ανακοινώσει, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Λονδίνο, την απόφασή της να παντρευτεί έναν Καρδιτσιώτη. Κι έτσι αποφάσισαν να τον εξοντώσουν». Διπλό «κρίμα» για ένα τέτοιο δυσάρεστο γεγονός. Πρώτον, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Και δεύτερον, για την άγνοια που επικρατεί σε ορισμένα αστικά στρώματα της χώρας, που θεωρούν την ιδιότητα του Καρδιτσιώτη ως ντροπή και καταδίκη και όχι ως ευλογία και αρχοντιά. 

Thursday 21 August 2014

Από την Καρδίτσα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Κουτρουμάνος!


Πολλούς εξέπληξε η είδηση ότι ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Θανάσης ο Κουτρουμάνος, έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα! Πολλούς, αλλά όχι κι εκείνους που έχουν ρίξει κιλά τίμιου ιδρώτα στην τέχνη της φυσιογνωμικής. Γιατί, πράγματι, η χαρακτηριστική φυσιογνωμία του προέδρου Κουτρουμάνου δεν κρύβει εκπλήξεις, αφού μονάχα σε Καρδίτσα μπορεί να παραπέμπει. 

Thursday 14 August 2014

«Ποτέ πια πόλεμος!», βροντοφωνάζουν δημοκρατικοί Καρδιτσιώτες


Οι θηριωδίες στην Παλαιστίνη όπου οι γνωστοί «αντιάνθρωποι» Εβραίοι επιτίθενται εναντίον ανυποψίαστων Παλαιστινίων έδωκαν και πάλι την ευκαιρία σε κάποιους δυναμικούς Καρδιτσιώτες να ευαισθητοποιηθούν απάνου στο ζήτημα πόλεμος. Μια απλή κουκίδα της Ελλάδος, μια ταπεινή γωνίτσα του πλανήτη η Καρδίτσα, κι όμως ξέρει να δίνει μάχες, μάχες σκληρές, μάχες μέχρι τελικής πτώσεως, εκεί που χρειάζεται, αψηφώντας τυχόν κινδύνους γελοιοποίησης. «Ποτέ πια πόλεμος, μωρέ! Ποτέ πια θηριωδίες! Όλοι είμαστε παιδιά ετούτης της γης!..», βροντοφώναξαν καμπόσοι δημοκρατικοί Καρδιτσιώτες με το που ξέσπασε η άδικη αυτή σύρραξη απάνου στα παλαιστινιακά χώματα, προκαλώντας αναταραχή αλλά συνάμα και ευαισθητοποίηση στην παγκόσμια κοινότητα. «Το μήνυμα της αντίστασης έρχεται από την Καρδίτσα!», φαίνεται να δήλωσε ο Λουκάς Κράλλης, ακτιβιστής από τους λίγους, που ετοιμάζεται, ετούτες τις μέρες, να μεταβεί με καράβι στη Γάζα προς ηθική ενίσχυση των Παλαιστινίων. Να μια ακόμα απόδειξη πως η δημοκρατική Καρδιτσιώτικη ψυχή είναι γιομάτη από πλέρια ευαισθησία αλλά και αποφασιστικότητα. Να μια ακόμη απόδειξη ότι για την περίπτωση του ευαισθητοποιημένου και δημοκρατικού Καρδιτσιώτη ισχύει πάντα ότι «το λέει η περδικούλα του». 

Tuesday 5 August 2014

Βάιος Βαρελάς: Να φκιάσουμε την Καρδίτσα μια πόλη δημοκρατίας και αλληλεγγύης!


Σε τούτες τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, ετούτες τις δύσκολες στιγμές που τόσο άδικα περνά ο Λαός μας, ευτυχώς που υπάρχουν μερικές φωνές που μπορούν και μας γιομίζουν αισιοδοξία· που μπορούν και μας αναπτερώνουν το ηθικό. Δεν είναι τυχαίο (κάθε άλλο μάλιστα!) ότι ετούτη η έντιμη μα και στεντόρεια φωνή έρχεται από την αγωνιστική Καρδίτσα κι από έναν μαχητή της ζωής και των κοινωνικοπολιτικών αγώνων ονόματι Βάιο Βαρελά. Ο Βάιος, ο ακαταπόνητος Βάιος, ο συνεπής ετούτος ακτιβιστής με την πλέρια ευαισθησία απέναντι στις λογιώ-λογιώ κοινωνικοπολιτικές αδικίες, βρήκε τη λύση για την ανάπτυξη της Καρδιτσιώτικης πόλεως: Να γενεί η Καρδίτσα πόλη δημοκρατίας και αλληλεγγύης! Ένα πανανθρώπινο κέντρο καταπολέμησης της αδικίας και του μνημονίου που θα θέσει τις βάσεις για την μεγάλη αλλαγή – μια αλλαγή που είναι κοντά! Σκέψεις μεστές, σκέψεις σημαντικές. Σκέψεις που μόνον αισιοδοξία να σκορπούν μπορούν. Ποιος είπε ότι λείπουν οι καλές ιδέες από την Ελλάδα. Ποιος είπε ότι λείπουν οι καλές ιδέες από την Καρδίτσα!