Wednesday 23 July 2014

Νεαρός Καρδιτσιώτης την ώρα ενθρόνισης του Τιμόθεου έπαιζε φλογέρα!


Ουδείς μπορούσε να φανταστεί την μεγαλοπρέπεια η οποία χαρακτήρισε την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ. Τιμόθεου. Γιόμισε παπάδες η Καρδίτσα επ’ αφορμή της ενθρονίσεως! Και σημαντικούς πολιτικούς! Αλλά και ο κόσμος βγήκε μαζικά στους δρόμους για να προϋπαντήσει τον δεσπότη, δείχνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν του λείπει η πίστη ούτε και το φρόνημα. «Φαίνεται ξηγημένος αυτός ο Τιμόθεος. Μοιάζει να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται τούτη την ώρα η Καρδίτσα!», δήλωσε ο εμπορευόμενος Χρήστος Καρανίκας – από τους πιο πιστούς Χριστιανούς της θεσσαλικής πόλεως. Το μόνο μελανό σημείο που στιγμάτισε την όμορφη εκδήλωση της ενθρονίσεως εντοπίστηκε κατά την έλευση της πομπής (αποτελούμενης από στρατιωτικό άγημα, την Φιλαρμονική του δήμου, καθώς και τους ιερείς της μητροπόλεως) στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Ιερός κλήρος και λαός ενετόπισαν, σε μπαλκόνι πολυκατοικίας, νεαρό Καρδιτσιώτη να παίζει φλογέρα! Το περιστατικό της νεανικής αυτής απρέπειας, ωστόσο, δεν στάθηκε ευτυχώς ικανό να αμαυρώσει την όλη εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι η θρησκευτικότητα των Καρδιτσαίων παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα.

Thursday 17 July 2014

Ξεκληρίζεται η πόλη της Καρδίτσας! Προσοχή και ψυχραιμία συνιστούν οι Αρχές.


Πολλά τα θανατηφόρα κρούσματα τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Καρδίτσας – σαν να έχει καταραστεί την όμορφη και ιστορική πόλη ο ίδιος ο Θεός! Πρώτα είχαμε τον 61χρονο αυτοτουφεκισθέντα ο οποίος έβαλε τέλος, με βάναυσο τρόπο, στη ζωή του. Μετά είχαμε τον «αυτοκτονήσαντα του εμπορικού κέντρου» ο οποίος, σε καθεστώς απόγνωσης, φουντάρισε στο κενό. Ακολούθως, είχαμε τον δυστυχή 58χρονο που τερμάτισε βίαια τη ζωή του στην Αργιθέα, στην τίμια προσπάθειά του να μαζέψει τσάι του βουνού. Ετούτη η τελευταία περίπτωση μοιάζει και η πιο παράδοξη, καθόσον ο άτυχος Καρδιτσιώτης πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για το αγνό τσάι του βουνού, καθώς και για το χαμομήλι! Πολλές οι ατυχίες, πολλοί οι θάνατοι στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας κι ένα μονάχα πράμα ξεστομίζουν με αγωνία όλα τα Καρδιτσιώτικα στόματα: ο Θεός να μας φυλάει!

Monday 14 July 2014

«Να μην καταθέσουν φορολογικές δηλώσεις οι Καρδιτσιώτες!»: δυναμική έκκληση του Βάιου Μητρομάρα!


Ο Βάιος Μητρομάρας, γέννημα-θρέμμα Καρδιτσιώτης, αλλά και δημοκρατικός ίσαμε το μεδούλι, έχει δώσει, χρόνια τώρα, αγώνες και αγώνες για περσότερη δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Δε θα μπορούσε, επομένως, να μείνει αδρανής ούτε στο θέμα της οικονομικής αφαίμαξης πλήθους Καρδιτσιωτών μέσω των φορολογικών δηλώσεων. «Δεν έχουμε άλλη λύση από την επανάσταση! Κανείς Καρδιτσιώτης να μην καταθέσει φορολογική δήλωση φέτος! Εμπρός μωρέ να τους αλλάξουμε τα πετρέλαια!». Αυτά δήλωσε ο αγωνιστής φίλος του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Βάιος, σήμερα, τελευταία μέρα κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων, καλώντας σε δημοκρατική συστράτευση και συλλογική απείθεια όλους τους πραγματικούς αγωνιστές της Καρδίτσας. Μια επαναστατική-δημοκρατική έκκληση που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν Καρδιτσιώτη ασυγκίνητο.

Friday 11 July 2014

Μεγάλη έκρηξη στην Καρδίτσα!


Τεράστια έκρηξη σε γνωστή ψησταριά επί της οδού Καραϊσκάκη σήκωσε στο πόδι ούλη την Καρδίτσα! Η έκρηξη έλαβε χώρα χθες, νωρίς το απόγευμα, λίγο μετά τις τέσσερις, στο εσωτερικό της ψησταριάς, και ενώ, ευτυχώς, δεν βρίσκονταν εντός του καταστήματος μήτε προσωπικό μήτε και θαμώνες. «Ούι, τρομάξαμαν πολύ! Μας έσωσε, όμως, το γεγονός ότι όλοι οι Καρδιτσιώτες σεβόμαστε μέχρι εκεί που δεν παίρνει την ιερή συνήθεια του μεσημεριανού ύπνου, τη σιέστα καλέ, κι έτσι δεν υπήρχε ψυχή εκείνη την ώρα στην ψησταριά», δήλωσε θαμώνας, δοξολογώντας, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, τις πατροπαράδοτες επαρχιώτικες συνήθειες της Καρδίτσας που σώζουν ζωές!

Sunday 6 July 2014

Εγγύηση ο Καρδιτσιώτης Βάιος Καραγιάννης!


Στο ποδόσφαιρο, και στον αθλητισμό εν γένει, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να σε ελεήσει ο Μεγαλοδύναμος με έναν καλό προπονητή. Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα, μόνο ευνοημένος μπορεί να θεωρηθεί ο Ατρόμητος Παλαμά που εξασφάλισε ως γενικό κουμανταδόρο του πάγκου του τον Βάιο Καραγιάννη! Μεγάλη η τύχη της ιστορικής ομάδας της Καρδίτσας να έχει έναν Βάιο στις μηχανές της. Μεγάλη τύχη, επίσης, και για το ποδόσφαιρο της θεσσαλικής πόλεως να εμπιστεύεται έναν προπονητή βγαλμένον απ’ τα σπλάχνα της, έναν Καρδιτσιώτη όχι μόνον ψυχή, αλλά και σώματι, αφού ο συμπαθέστατος Βάιος κάνει μπαμ από μακριά, και μόνο από άποψη εμφάνισης, ότι έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα. Η φυσιογνωμία του Βάιου παραπέμπει κατ’ ευθείαν σε Καρδίτσα!», θα δηλώσει παλαιός συμπαίκτης του εκ Θεσσαλονίκης, πιστοποιώντας ότι η Καρδίτσα μπορεί και αφήνει στίγμα ανεξίτηλο όχι μόνο σε τρόπους και συμπεριφορές, αλλά και σε εξωτερική εμφάνιση.

Saturday 5 July 2014

Οι χαμηλότεροι μισθοί δίνονται στην Καρδίτσα!


Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσαν τα συμπεράσματα της έρευνας του Ιδρύματος Μελέτης Μισθών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά ευρήματα, οι χαμηλότεροι μισθοί στην Ελλάδα εντοπίζονται στον νομό Καρδίτσης! Σημαντικά και συνάμα παράδοξα τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, καθώς είναι παγκοίνως γνωστό ότι το επιστημονικό και εργατικό δυναμικό της Καρδίτσας βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, πράγμα που δεν δικαιολογεί την κατάταξη της Καρδίτσας στον μισθολογικό πάτο όλων των πόλεων της Ελλάδος. 

Friday 4 July 2014

Βασίλης Τσιάκος: «η Καρδίτσα αγαπάει τον πολιτισμό!»


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη  2 Ιουλίου η 47η Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια». «Ήσαντε από το καλύτερα Καραϊσκάκεια που είδαμαν ποτέ!», δήλωσε περιχαρής ο Καρδιτσιώτης Βάιος Μητρομάρας. Τις εντυπώσεις, όμως, έκλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλειος Τσιάκος, ο οποίος, κηρύσσοντας τη λήξη της αναμφισβήτητα επιτυχημένης εορτής, δήλωσε: «Η Καρδίτσα αγαπάει τον πολιτισμό! Είμαστε ένας λαός που ξέρει ν’ αγαπάει και να εκτιμάει!». Μπορεί κανείς να διαφωνήσει;

Γιάννης Τσιαμούρας: «με τον Ηρακλή Καρδιτσομαγούλας θα κάνουμε θάματα!»


Μια από τις σημαντικότερες (ευχάριστες) εκπλήξεις του μετεγγραφικού καλοκαιριού απετέλεσε η απόκτηση του Γιάννη Τσιαμούρα από τον Ηρακλή Καρδιτσομαγούλας! Ο δυναμικός αμυντικός θα κοσμεί την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν το ρόστερ της ιστορικής ομάδας της Καρδίτσας δίνοντας εγγυήσεις για κάτι καλό τη χρονιά που έρχεται. «Νιώθω έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Υπόσχομαι ότι φέτος με τον Ηρακλή Καρδιτσομαγούλας θα κάνουμε θάματα!», δήλωσε ο σκληροτράχηλος  πρώην άσσος του Ηρακλή Σοφάδων σκορπώντας κύματα ενθουσιασμού στο πολυπληθές (αλλά και απαιτητικό) κοινό της Καρδιτσομαγουλιώτικης ομάδος.